My Renault

Nieuwe verkeersborden

Wist u dat de afgelopen 15 jaar maar liefst 40% van de verkeersregels veranderd is? Vanaf 1 juli 2017 komen er (na lang uitgesteld te zijn) maar liefst 14 nieuwe verkeersborden bij. My Renault geeft u alvast een uitleg zodat u vanaf 1 juli niet voor verrassingen komt te staan.

Een overzicht:

F11 F12

De borden F11 en
F12 verplichten motorvoertuigen die niet harder kunnen of mogen rijden dan 25 kilometer per uur om een speciale passeerstrook te gebruiken. Op deze manier kunnen ze ingehaald worden. Vanaf 1 juli dus geen ellenlange opstoppingen meer omdat er een tractor op de weg rijdt en er geen ruimte is om in te
halen.

Op de borden F13 t/m F22 worden rijbanen aangegeven die uitsluitend gelden voor bussen, trams en vrachtauto’s. Door middel van de nieuwe borden wordt het begin en het einde van een rijstrook aangegeven.

L20 L21

Ten slotte geven de borden L20 en L21 uitwijkplaatsen aan. Deze uitwijkplaatsen kunt u tegenkomen op smalle wegen. Op deze wegen is het vaak vrijwel onmogelijk om tegenliggers te passeren. Met deze 2 borden gaat dit vanaf 1 juli een stuk soepeler.

Bij het bord L20 wordt u geacht uw auto stil te zetten op de passeerstrook om verkeer uit tegengestelde richting te laten passeren. Bij bord L21 dient uw tegenligger u te laten passeren. Voorheen ontwikkelde elke gemeente hiervoor zijn eigen verkeersbord, wat verwarring veroorzaakte. Per 1 juli is deze verwarring dus verleden tijd.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.