My Renault

Renault en de filmwereld

Afgelopen maand straalden de sterren op de rode loper van het filmfestival van Cannes. Dit spectaculaire filmevenement werd dit jaar voor de 70e keer gehouden én voor de 34e keer door Renault gesponsord. Renault vervoerde de acteurs en VIP’s van en naar de rode loper met de Renault Talisman, Espace en de op het festival onthulde Renault Trafic SpaceClass. Dat is wat je noemt in stijl arriveren! Daarnaast stonden de nieuwe Scénic, ZOE en Twizy op het festival zodat het publiek een testrit kon maken.

Al 100 jaar op het witte doek

Sinds zijn bestaan heeft Renault al ruimschoots zijn sporen op het witte doek verdiend. De afgelopen 100 jaar hebben de meest uiteenlopende Renault-modellen een rol gespeeld in talrijke bekende film- en tv-producties. Eind 19e eeuw stonden de eerste Renault-fabrieken vlakbij de eerste filmstudio in Billancourt (Frankrijk). Louis Renault speelde zelfs de hoofdrol in een van de eerste films van de broers Lumière! Sinds 1963 heeft Renault ook een ‘département cinéma’ waar film- en tv-producenten terecht kunnen met aanvragen voor alle mogelijke klassieke en moderne Renault-modellen.

We kunnen natuurlijk niet voorbijgaan aan de glansrollen die de Renault-modellen in het verleden speelden op het grote scherm. Hieronder geven we u graag een overzicht.

Soldaat van Oranje (1977)

Deze klassieker betekende de internationale doorbraak van filmregisseur Paul Verhoeven en de acteurs Rutger Hauer en Jeroen Krabbé. Wij zijn ervan overtuigd dat dit succes mede te danken is aan de bijrol van de Renault Viva Grand Sport Type ACX 3. Herkent u hem nog?

Soldaat van Oranje (1977)

A view to kill (1985)

Wie had gedacht dat er ooit een Renault naast James Bond zou schitteren als bondgirl? In de 14e film kaapt James Bond (Roger Moore) vlakbij de Eiffeltoren een Renault 11 taxi. Hierna volgt een spannende achtervolging. Wilt u weten hoe dat eruitzag? Hier kunt u het fragment nog eens herbekijken.

A view to kill (1985)

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

In het derde deel van de Indiana Jones-serie kunt u zien hoe Harrison Ford in een Renault Type NN Tourer rondscheurt terwijl hij achtervolgd wordt door een tank. Een leuk weetje is dat de achterbank van deze Renault verwijderd kan worden. Dit was zeer handig voor de boeren in de jaren twintig want zo konden ze tegelijk veel graan vervoeren, maar in het weekend ook hun familie meenemen op de achterbank.

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Titanic (1997)

Herinnert u zich de stomende auto-scène waarbij Rose haar hand op de autoruit naar beneden laat glijden? U raadt het al, deze auto was ook een Renault. Het betreffende model is een Renault type Coupe CB de Ville. Een historisch feitje: de Renault aan boord van de ‘echte’ Titanic was in Europa gekocht door William Carter. Hij was met zijn vrouw op terugreis naar Pennsylvania en beide overleefden op wonderbaarlijke wijze de ramp. Later dienden ze een claim van $5.000 in voor de verloren auto. Aan de hand van het originele model van William Carter werd de auto in de film nagebouwd.

Titanic (1997)

Ali G Indahouse (2002)

Deze film betekende het begin van de carrière van komiek Sasha Baron Cohen. Met zijn knalgele Renault 5 GT Turbo Série 2 uit 1988 rijdt Sasha Baron Cohen als wannabe gangster Ali G door de Engelse straten.

Ali G Indahouse (2002)

Narcos (2017-2017)

In deze Netflix-serie wordt het veelbesproken leven van drugsbaron Pablo Escobar uitgelicht. Wist u dat hij een ware autoliefhebber was die zijn tijd graag op het circuit doorbracht? In de serie kunt u zien dat hij samen met zijn neef Gustavo Gaviria en vier Renault 4’s (één voor hem, één voor zijn neef en twee reserves) naar het circuit rijdt.

Narcos (2017-2017)

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.