My Renault

De ZOE scanauto

Duurzaamheid wordt, terecht, steeds populairder. En de gemeente Bergen op Zoom is een koploper in deze trend, want hier werd onlangs de eerste elektrische en emissieloze scanauto ter wereld aan het werk gezet: een Renault ZOE. Deze handhavings- en toezicht- scanauto (HTS-auto) neemt het handmatige en tijdrovende productiewerk van de parkeerbeheerders over.

Multi-inzetbaar

Om ervoor te zorgen dat de actieradius van de auto niet negatief beïnvloed zou worden, is er een apart accupakket ontwikkeld voor de stroomvoorziening van het scansysteem. Dit aparte accupakket is volledig weggewerkt in de kofferbak. Daarnaast werden ook enkele technische innovaties doorgevoerd, zodat de auto naast parkeerhandhaving ook kan ingezet worden voor andere doeleinden:

Parkeeronderzoek

om meer inzicht te krijgen in het parkeergebeuren en oplossingen te vinden voor een doelgerichter parkeerbeleid.

Toezicht en signalering Openbare Ruimte

om openbare ruimtes schoon te houden.

Foutparkeren

om foutparkeerders op te sporen.

Milieuhandhaving

om milieuvervuilers op te sporen.

car

Doordat ZOE het werk van de parkeerwachters in Bergen Op Zoom verlicht, is er nu extra tijd voor andere taken die onder hun bevoegdheid vallen. Denk bijvoorbeeld aan vandalisme en evenementen. Hiervoor is namelijk fysieke aanwezigheid van een handhaver noodzakelijk.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Goed voorbeeld doet goed volgen

Voor de gemeente Bergen op Zoom staat duurzaamheid duidelijk hoog op de agenda. Wij hopen dat goed voorbeeld goed doet volgen en ook andere gemeentes voor de duurzaamheid van elekrische auto’s zullen kiezen.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.