My Renault

Ondergronds Parijs

Zin om Parijs eens op een heel andere manier te leren kennen? Vergeet de Eiffeltoren en verlaat de platgetreden paden van de stad der liefde.

Been there, done that?

Het Louvre, de Notre-Dame, de Arc de Triomphe ... Been there, done that? Stap snel achter het stuur van uw Renault en leer Parijs eens op een heel andere manier kennen. Want onder de Lichtstad ligt een verborgen wereld op u te wachten. Van de catacomben tot het Canal Saint-Martin: dit is ondergronds Parijs!

0

De catacomben

De oude kalksteengroeven onder Parijs zijn jarenlang gebruikt als extra begraafplaats voor naar schatting 6 miljoen Parijzenaren. Beenderen werden netjes opgestapeld – in frivole patroontjes. Een fascinerende maar onheilspellende plek: toegankelijk voor bezoekers van 10 jaar en ouder.

Meer info

1

De wijnkelders van het Louvre

Onder het Louvre vindt u deze unieke 18e-eeuwse kelders, sinds kort omgetoverd tot een wijnbar. Een gids boeken is niet nodig: download simpelweg de app ‘Wine in Paris’ voor iOS of Android en u leert alles over de meer dan 600m2 aan overwelfde ruimtes. U sluit het natuurlijk af met een heerlijk glaasje… wijn.

Meer info

3

Canal Saint-Martin

Tijdens een 2,5-uur durende boottocht vaart u deels ondergronds door de sluizen van het kanaal Saint-Martin, dat gebouwd werd om een stuk van de Seine af te snijden. In 1825 opende het kanaal, in 1862 werd het deels overdekt. De gids aan boord vertelt u meer!

Meer info

2

Riolen

Een ongewone, maar interessante manier om de geschiedenis van Parijs te ontdekken is via haar riolensysteem! Vlakbij de Eiffeltoren daalt u af in de ondergrondse tunnels voor een onvergetelijke rondleiding.

Meer info

4

Atelier Renault

Klaar om weer bovengronds te komen? Bezoek dan eens ons Atelier Renault. Daar vindt u een bar, restaurant en galerie. U vindt ons Atelier Renault in het hart van Parijs: midden op de Champs-Élysées.

Meer info

--> -->

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.