My Renault

Rijden zonder afleiding

Natuurlijk weet u ook wel dat niet-handsfree bellen in de auto een no-go is. Maar als u écht eerlijk bent: heeft u dan nooit een appje of mailtje gelezen achter het stuur? De verleiding om toch even die melding te bekijken is groot. Deze vier manieren helpen u om uw mobiele telefoon helemaal links te laten liggen in de auto.

Tips voor Android

In-Traffic Reply

Met In-Traffic Reply krijgen uw contacten een vooraf ingesteld automatisch antwoord te zien of te horen wanneer u rijdt of fietst. De app schakelt automatisch in zodra er beweging wordt waargenomen, maar kan wel handmatig worden uitgezet bij trein- of busritten.

Drivemode

De Drivemode-app tovert uw telefoon om tot een zéér gemakkelijk te bedienen autovriendelijk toestel. De ontwikkelaar zelf noemt het een ‘no-look interface’. Alleen de belangrijkste functies werken nog, maar met een sterk vereenvoudigde interface. Zo past u met een druk op de knop uw muziek aan en stuurt u antwoorden met uw stem, ongeacht via welke app de berichten binnenkomen.
De app leert uw voorkeuren en stelt actief opties voor, waardoor het steeds gemakkelijker wordt om hem te gebruiken.

Tips voor iPhone iOS 11

‘Niet storen tijdens autorijden'.

Een iPhone met iOS 11 heeft de optie ‘niet storen tijdens autorijden’. Uw telefoon detecteert dan wanneer u aan het rijden bent, en verstuurt een automatisch antwoord op uw berichten. Uw contactpersoon krijgt de melding dat u in de auto zit. De afzender kan vervolgens aangeven of het cruciaal is dat u het bericht leest, zo kunt u kiezen om de auto even aan de kant te zetten of om het bericht voor te laten lezen door Siri. Kaarten blijven wel actief, dus navigeren vormt geen probleem.

Het instellen van ‘niet storen tijdens autorijden’

U kunt handmatig de modus kiezen via uw instellingen. Standaard werkt dit alleen als uw iPhone vergrendeld is. Dat is niet handig als u uw telefoon gebruikt om te navigeren, maar u kunt dit eenmalig handmatig aanpassen. Bij de optie ‘Niet Storen’ scrolt u bij het menu met instellingen omlaag naar ‘Stilte’. Standaard staat er ‘Alleen bij vergrendelde iPhone’ aangevinkt. Kies voor ‘Altijd’ om te zorgen dat u, ook als u uw smartphone gebruikt voor uw muziek of navigatie, geen meldingen ontvangt.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.