My Renault

Allen naar Leeuwarden

Laat u verrassen door haar charmante centrum, gevarieerde gastronomie, bruisende cultuur en wonderschone natuur, waardoor de hoofdstad van Friesland de ideale bestemming is voor een verrassende citytrip in eigen land. Samen met Valletta - de hoofdstad van Malta - werd Leeuwarden verkozen tot culturele hoofdstad van Europa 2018.

Friesland zal u verbazen

Plant u een citytrip dicht bij huis, met ontspanning en cultuur in de hoofdrol? Dan is Leeuwarden dé bestemming voor u. Haal inspiratie uit onze tips, stap in uw Renault en geniet van topcultuur!

0

In het spoor van de koninklijke familie

Huis Nassau, dat later huis Oranje-Nassau zou worden, ontstond in Leeuwarden. Dat verleden schemert ook vandaag nog door in de stad dankzij talloze monumenten zoals de koninklijke crypte, de Prinsentuin en het Stadhouderlijk Hof, de vroegere verblijfplaats van de graven van Nassau. Tegenwoordig is dat laatste een hotel.

1

Dada in Dr8888

Niet ver van Leeuwarden vindt u Drachten. Daar is één van de meest iconische kunststromingen van de twintigste eeuw ontstaan: het dadaïsme. Voor de honderdste verjaardag van deze stroming worden tal van evenementen georganiseerd: een poëtische wandeling, een modeshow, tentoonstellingen, workshops ... Alles in het teken van kleur en fantasie.

Meer info

2

The Colorfield Performance

Bent u een groot kunstliefhebber? Ga dan naar Sloten voor The Colorfield Performance. In een reuzegrote driehoek midden in de natuur vindt u 499 unieke kunstwerken van bijna 400 artiesten. De rode draad door deze werken? Zwart is uit den boze! Het resultaat is een festival van kleur!

3

Oranjewoud Festival

Van 1 tot en met 10 juni 2018 vindt het Oranjewoud Festival plaats. Daar staat klassieke muziek in al haar vormen in de spotlight en treden zowel lokale muzikale talenten als Noa Wildschut en internationale sterren als Nigel Kennedy op. Op deze magische locatie geniet u van de muziek van Bach, Gershwin en andere grootheden. Een moment van puur geluk voor muziekliefhebbers!

4

Gastronomie

Een citytrip zonder lekker eten is eigenlijk niet compleet. En ook in Leeuwarden valt u van de ene verrassing in de andere. De grootste lekkerbekken kunnen terecht bij een van de drie sterrenrestaurants: De Heeren van Harinxma, Élevé en Koriander. Liefhebbers van lokale specialiteiten kunnen hun hart dan weer ophalen bij een van de twaalf restaurants van Fryslân Culinair. Smakelijk!

5

Elfstedentocht

De Elfstedentocht vond voor het laatst plaats in 1997, maar blijft een van de meest legendarische schaatswedstrijden ter wereld. Vanuit Leeuwarden verbindt dit parcours van bijna 200 kilometer elf steden met elkaar. In 2018 zet Leeuwarden de Elfstedentocht in de spotlights met ‘11 Fountains’, beeldhouwwerken rond het thema ‘water’ op iconische locaties. Kunstenaars uit alle uithoeken van de wereld zetten hier hun beste beentje voor.

6

Natuurparken

Even bezinnen in de natuur? In de vier natuurparken in de omgeving van Leeuwarden vindt u tal van wandelroutes. Het Lauwersmeer, Schiermonnikoog, De Alde Feanen en de Waddenzee behoren allemaal tot het Unesco-werelderfgoed ... Ontdek er de uitzonderlijke fauna en flora, waaronder de zeearend en verschillende soorten zeehonden.

7

Mata Hari Expo

Wist u dat een van de beroemdste spionnen aller tijden in Leeuwarden geboren werd? Marghareta Zelle, de courtisane en exotische danseres die beter bekend is onder haar pseudoniem Mata Hari, was bijzonder controversieel door haar rol van dubbelspion tijdens de Eerste Wereldoorlog. In 2018 worden een aantal tentoonstellingen georganiseerd rond deze femme fatale die haar weg naar de geschiedenisboeken wist te vinden.

8

Tall Ship Races & The Sea! The Sea!

Naar jaarlijkse gewoonte vinden in Harlingen The Tall Ship Races plaats, een van de bekendste zeilevenementen ter wereld. U kunt er zo’n tachtig prachtige zeilschepen gaan bewonderen. Dit jaar volgt ook The Sea! The Sea!, waarbij dichters bekende gedichten over de zee voordragen van schrijvers zoals Hemingway.

9

Oldehove

Kent u die foto’s waarop u de toren van Pisa lijkt te ondersteunen? In Leeuwarden kan het ook, maar dan wel veel origineler! De Oldehove is een toren van 40 meter hoog in het centrum van de stad die net zoals zijn Italiaanse ‘collega’ overhelt. Hier kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. En wandel nadien gerust even door de oude stad. Een topattractie voor shopfanaten.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.