My Renault

Nederlands wegennetwerk op 1

Nederland staat wereldwijd op nummer 1 als het gaat om het voorbereid zijn op zelfrijdende auto’s. We laten hierin zelfs Singapore en de Verenigde Staten achter ons op plaats 2 en 3.

Nederland heeft de beste totaalscore, zo concludeert onderzoeksgroep KPMG. Zij vergeleken twintig landen op het beleid, de beschikbare technologie, de infrastructuur en bereidheid van de consument.

De Nederlandse overheid keurde vorig jaar een wet goed die het testen van autonome voertuigen op de openbare weg toelaat, wat het KPMG roemde. Verder heeft Nederland veel geschikte locaties voor onderzoek en ontwikkeling én is ons wegennetwerk uitzonderlijk goed onderhouden. De Nederlanders moeten alleen Singapore voorlaten als het gaat om de bereidheid van inwoners om over te schakelen op autonome voertuigen.

‘Mind off’ met SYMBIOZ

Ook Renault gelooft sterk in een toekomst met zelfrijdende auto’s. Tijdens de autobeurs van Frankfurt vorig jaar stelde Laurens van den Acker, SVP Corporate Design, de conceptcar SYMBIOZ voor. Die auto heeft een ‘mind off’-modus, waarbij het stuur wordt ingetrokken, de pedalen 15 cm worden verlaagd en de voorstoelen zelfs omgedraaid worden. De chauffeur hoeft zich niet meer met het verkeer bezig te houden en kan zich zo volledig ontspannen.

SYMBIOZ 2

Sindsdien werd ook al zijn opvolger SYMBIOZ 2 ontwikkeld. Een tot in detail uitgewerkte conceptcar die zo snel als 2023 in het straatbeeld zou kunnen verschijnen. SYMBIOZ 2 haalt niveau 4 van autonoom rijden. Dat wil zeggen dat onder de juiste omstandigheden autonoom rijden mogelijk is, en de bestuurder alleen moet ingrijpen bij extreem slecht weer of moeilijk begaanbare wegen.

Hoe SYMBIOZ 2 eruitziet?

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.