My Renault

Nieuwe motor voor Renault ZOE

Voor modeljaar 2018 krijgt de Renault ZOE een splinternieuwe 80 kW-elektromotor.
Dat zorgt voor meer kracht, snelheid en rijplezier voor Europa’s bestverkochte elektrische auto.

Splinternieuwe 80 kW-elektromotor

De nieuwe R110-motor levert 80 kW (109 pk). Dat is 12 kW meer dan zijn voorganger, de R90. Daarmee accelereert de Renault ZOE bijna twee seconden sneller van 80 naar 100 km/u, wat vooral op provinciale wegen of snelwegen het rijplezier vergroot. Het maximumkoppel van 225 Nm is onmiddellijk vanaf stilstand beschikbaar, wat zorgt voor zeer sportieve reacties bij het wegrijden.

De nieuwste elektromotor werd in slechts twee jaar tijd ontwikkeld in het Technocentre van Renault in Frankrijk. Dankzij innovatieve elektronica krijgt de R110-motor meer vermogen, zonder dat de elektromotor groter of zwaarder is geworden.

Meer kracht, snelheid en rijplezier
voor Europa’s bestverkochte elektrische auto.

Nog meer vernieuwingen

De nieuwe elektromotor is niet de enige vernieuwing in de nieuwste Renault ZOE. Ten eerste is het R-LINK-multimedia- en navigatiesysteem van de Renault ZOE nu ook compatible met Android AutoTM. Als een Android-smartphone met R-LINK gekoppeld is, zijn verschillende apps (waaronder Waze, Deezer, Spotify, TuneIn, Skype, Messenger en Audible) te bedienen via het touchscreen in de Renault ZOE.

Verder is de Renault ZOE leverbaar in de nieuwe exterieurkleur ‘Bleu Violette’. Vanbinnen kan gekozen worden voor het ‘Color Pack Purple’. Dit betekent een satijnglanzende paarse afwerking van bepaalde elementen in het interieur, die ook terugkomt in het stikwerk en delen van de stoelbekleding.

De ZOE was in 2017 voor het derde jaar op rij de bestverkochte elektrische auto in Europa. Het nieuwe model met R110-motor, Android AutoTM en ‘Color Pack Purple’ is in Nederland te bestellen vanaf mei. De prijzen worden later bekend gemaakt.

garage icon
Graag een testrit?

Maak een afspraak met uw Renault-dealer

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.