My Renault

Renault Open Innovation Lab

In Parijs werd onlangs het nieuwste Renault Innovation Lab geopend. Hiermee treedt de lichtstad in de sporen van de Open Innovation Labs in Silicon Valley en Tel Aviv. In Silicon Valley worden nieuwe mobiliteitsvormen, zelfrijdende auto’s en voertuigen met hoge connectiviteit ontwikkeld, terwijl in Tel Aviv cybersecurity, elektrische auto’s en aftermarket accessoires centraal staan. Bij ‘Le Square’ in Parijs werken interne teams van Renault en een aantal externe partners (zoals start-ups, bedrijven, universiteiten en verenigingen) samen aan nieuwe productiemethoden en de mobiliteit van de toekomst.

Samenwerking, een bron van innovatie

Als algemene autoconstructeur buigen de medewerkers van de alliantie Renault-Nissan zich voortdurend over wat mobiliteit precies moet inhouden. Maar ook over de behoeften van de toekomst, bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid en technologische evoluties.

Le Square Open Innovation Lab ligt midden in het innovatieve ecosysteem van Parijs en is bedoeld als samenwerkingscentrum. Samen met de partners wordt er gewerkt aan allerlei innovatiemogelijkheden rond één thema: de mobiliteit en productiemethoden van de toekomst. De keuze viel trouwens niet zomaar op Parijs. Met meer dan 3.000 start-ups en enkele prestigieuze universiteiten staat de lichtstad op de vierde plaats in de lijst met meest aantrekkelijke hoofdsteden voor investeerders. Die laten zich namelijk overtuigen door de enorme, hoogtechnologische innovatiecapaciteiten van de stad.


Kom meer te weten over het Renault Open Innovation Lab en de projecten waaraan de verschillende teams werken.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.