My Renault

Veiligheid voorop bij Renault

Omdat je niet jong genoeg bewust kunt zijn van het belang van veiligheid op de weg, werkt Renault veel samen met overheidsdiensten en lokale overheden om zo jonge mensen te wijzen op het belang van veiligheid in het verkeer. Samen met instanties zoals de Verenigde Naties kijkt Renault naar hoe wegen veiliger gemaakt kunnen worden en hoe het aantal verkeersongevallen beperkt kan blijven. Een mooi voorbeeld van zo’n initiatief is de ‘Global Road Safety Week’, georganiseerd door de Verenigde Naties. Tijdens deze week worden kinderen wereldwijd op speelse wijze voorgelicht over verkeersveiligheid. Dit gebeurt in elk land op een andere manier:

Turkije India Brazilie Colombia

Turkije

Al sinds 2002 werkt men in Turkije aan een programma voor basisschoolkinderen. Het richt zich voornamelijk op de verkeersuitdagingen waar deze kwetsbare groep mee te maken krijgt. In de klas worden gevaarlijke verkeerssituaties en veiligheid op de weg besproken. Het programma heeft zich in de loop der jaren steeds meer uitgebreid en brengt tegelijkertijd verschillende bedrijven en instanties samen. Intussen werden meer dan 1,8 miljoen leerlingen bereikt en dit zullen er in de toekomst alleen maar meer worden.

India

Sinds 2011 werkt de groep Renault samen met publieke Indiase scholen om zo kinderen bewust te maken van veiligheidsproblemen en hen te helpen veiliger gedrag te ontwikkelen. Deze veiligheidsprogramma’s hebben een groot entertainmentgehalte, denk hierbij aan marionetten shows, online spelletjes en apps. Op een speelse manier helpt dit de kinderen een veiliger gedrag te ontwikkelen.

Brazilië

In 2013 opende het Renault-instituut Brazilië samen met snelwegoperator Ecovia in Brazilië het ‘Me and the Road’ circuit. Achter het stuur van een mini Renault Clio (met een topsnelheid van 6 km/uur) leren kinderen tussen 6 en 10 jaar de verkeersregels en de betekenis van verkeersborden. Een mooi voorbeeld van al doende leert men.

Colombia

Ook in Colombia werd er een parcours aangelegd waar kinderen hun verkeerskennis kunnen vergroten. Samen met de Renault foundation en de gemeenteraad van de stad Envigado werd het project ‘La Calle y yo’ (de weg en ik) geïnitieerd. Naast de aanleg van het parcours, leverde het project de afgelopen 3 jaar al meer dan 7600 veiligheidssets aan kinderen in 20 scholen.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.