My Renault

De eigenheid van de Opaalkust

Aan de Opaalkust in het noorden van Frankrijk geniet u van adembenemende landschappen, uitgestrekte stranden, steile kliffen met uitzicht op kust van Engeland en de moerassige grond rond de baai van de Somme. Maar naast deze pareltjes van Moeder Natuur vindt u er ook een bijzonder rijk historisch, artistiek en architecturaal erfgoed in karaktervolle steden en dorpen zoals Calais, Duinkerke en Boulogne-sur-Mer.

Natuur en cultuur aan de Opaalkust

Wilt u even tot rust komen in de natuur? Of lange wandel- of fietstochten maken? Of misschien rustig op het strand liggen? Dat kan allemaal aan de veelzijdige Opaalkust. Dus twijfel niet langer; spring achter het stuur en vertrek voor een onvergetelijk weekendje weg vol natuur, sport en cultuur!

0

Cap Blanc-Nez & Cap Griz-Nez

Deze twee kusten, of ‘kapen’, die sinds 1987 beschermd gebied zijn, moet u absoluut eens gezien hebben. Vanaf de steile kliffen geniet u van een fabelachtig uitzicht op Engeland en ziet u talloze schepen voorbij varen, want dit is de drukste zeestraat ter wereld. Maar er wordt niet alleen veel gewandeld, u kunt bij deze twee kapen ook de vlucht van hele zwermen trekvogels bekijken. Kortom, dit is een waar paradijs voor echte natuurliefhebbers!
www.lesdeuxcaps.fr/nl

1

Saint-Joseph Village

Zin om een sprong in de tijd te maken? In het ecomuseum Saint-Joseph Village wordt u ondergedompeld in de sfeer van een klein Frans dorpje uit het begin van de 19e eeuw. Van de kapel tot de kroeg, de smid, de school en de kruidenier: neem rustig de tijd om door de kleine steegjes te flaneren en de gebouwen (die trouwens alleen met materialen uit die tijd gereconstrueerd werden!) te bewonderen.

www.st-joseph-village.com

2

La Chartreuse de Neuville

Naast het klooster zelf, waar vrijwilligers u graag meer vertellen over het leven van de kartuizers, raden we u ook aan om de prachtige tuinen te bezoeken. Daar worden namelijk diverse geneeskrachtige planten geteeld. Bovendien kunt u er de expositie 'Quand la chartreuse était belge' (Toen La Chartreuse Belgisch was), bewonderen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog toverde men het klooster om tot ziekenhuis en werd het het grootste Belgische ziekenhuis van Europa.
www.lachartreusedeneuville.org

3

Nausicaa

Op een oppervlakte van 5000 m² brengt het park Nausicaa maar liefst 40.000 zeedieren onder in veertig verschillende aquaria. In 2018 zal Nausicaa trouwens verder uitbreiden en wordt dit het grootste aquarium van Europa. Een aanrader voor natuurliefhebbers die meer willen weten over de ecosystemen van zee- en kustgebieden van over de hele wereld.

www.nausicaa.nl

4

Blockhaus d’Eperlecques

Het Blockhaus d'Eperlecques is de grootste bunker van Noord-Frankrijk, en verschilt ook op andere vlakken van vergelijkbare bouwwerken. Hitler wilde Londen en Antwerpen vernietigen door hiervandaan zijn V1- en V2-raketten te lanceren. Vandaag is de bunker een museum en in het omliggende park kunt u heel wat oorlogstuig uit die tijd bekijken. Daarnaast is er een tentoonstelling over de technologie achter deze wapens, die het verloop van de oorlog hadden kunnen veranderen.
www.leblockhaus.com/en/

5

Le Touquet-Paris-Plage

Met meer dan twintig historische monumenten heeft Le Touquet-Paris-Plage zijn bijnaam 'parel van de Opaalkust' niet toevallig. Deze prachtige badplaats wordt ook een sportparadijs genoemd. U kunt er golfen, paardrijden, tennissen, (strand-)zeilen, kitesurfen ... Sportievelingen zullen zich er dus zeker niet vervelen! Maar ook cultuurliefhebbers worden verwend. De stad hanteert een 'vierseizoenenbeleid' en organiseert het hele jaar door evenementen.

gb.letouquet.com

6

Boulogne-sur-Mer

Als eerste vissershaven van Frankrijk heeft de 'hoofdstad van de Opaalkust' een rijke geschiedenis, die vandaag de dag nog altijd doorschemert in de architectuur van het stadscentrum. Deze vesting in het hart van de stad is alleen toegankelijk via een van de vier poorten in de stadswal en biedt plaats aan verschillende fantastische monumenten, zoals het Château Museum, het belfort en de Basilique Notre-Dame-de-l’Immaculée-Conception.

www.visitboulogne.com

7

Marais Audomarois

Deze doolhof van afvoerkanalen biedt u oneindig veel mogelijkheden voor leuke boot-, kanotochtjes of fietstochten in een idyllische omgeving. Ook vissers kunnen hier hun hart ophalen. Natuurliefhebbers zullen zeker onder de indruk zijn van de enorme biodiversiteit in dit natuurreservaat van zo'n 3.400 hectare.

8

De baai van de Somme

In de baai van de Somme, de grootste riviermonding van Frankrijk, geniet u van het adembenemende uitzicht op de uitgestrekte zandstranden, de hoge duinen en de steile kliffen. Daarnaast bewondert u er de diverse fauna, met name de zeehondenkolonies en de gigantische zwermen trekvogels. Maar neem zeker ook even de tijd voor een bezoekje aan de charmante badplaatsen Mers-les-Bains, Cayeux-sur-Mer of Saint-Valery-sur-Somme.

9

Fort van Ambleteuse

In het gelijknamige dorpje vlak bij de twee kapen ligt het fort van Ambleteuse, dat een bewogen geschiedenis achter de rug heeft. Vrijwel meteen na de bouw werd het fort verlaten vanwege problemen met het onderhoud, maar Napoleon nam het opnieuw in gebruik toen hij Engeland wilde veroveren. Na de Tweede Wereldoorlog lag het fort er weer verlaten bij, tot een vereniging van liefhebbers besloot het te kopen en compleet te renoveren. Een echte must voor geschiedenisfanaten.

--> -->

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.