My Renault

Rijden op de zon met Renault ZOE

We Drive Solar: een Utrechts initiatief waarbij buurtbewoners samen een Renault ZOE delen die volledig op zonne-energie rijdt, slim en snel laadt en in de toekomst bidirectioneel kan laden. Voor iedereen die niet dagelijks een auto nodig heeft biedt We Drive Solar de oplossing: u deelt samen met uw buren een elektrische Renault ZOE.

Wat is We Drive Solar?

We Drive Solar is in eerste instantie een autodeel initiatief waarbij u samen met uw buren een Renault ZOE deelt. Vervolgens deelt u ook de kosten van het voertuig. We Drive Solar zorgt in samenspraak met de gemeente Utrecht voor uw eigen laad- en parkeerplek, regelt verder de verzekeringen en het onderhoud. In een stad waar parkeerruimte schaars is biedt We Drive Solar haar deelnemers de garantie van een parkeerplek in de buurt inclusief laadpaal van LomboXnet.

Auto delen valt of staat met een goede en snelle beschikbaarheid van voertuigen. De Renault ZOE is een elektrisch voertuig dat bij de laadpalen van LomboXnet een snelheid kan halen van 22 kiloWatt. In de praktijk betekent dit dat er circa 130 kilometer bij te laden is in één uur tijd. De volgende gebruiker heeft dus snel weer de beschikking over voldoende kilometers voor de volgende rit.

Met de Renault ZOE kunt u dus alle kanten op! De 100% elektrische Renault ZOE heeft een actieradius van 400 km volgens de NEDC, wat in de praktijk neerkomt op een rijbereik van ongeveer 300 km op één lading. Is hij onderweg leeg? Bij het abonnement zit een laadpas inbegrepen, waarbij u onderweg aan elke publieke laadpaal kunt opladen. Het ophalen of wegbrengen van een sleutel is niet nodig: reserveren, openen en sluiten gaan via een app op uw smartphone.

Even uw geheugen opfrissen?

U ziet hier nog eens wat de Renault ZOE ook alweer allemaal kan.

Met de CaméléonTM lader aan boord haalt de Renault ZOE dus een laadsnelheid van 22 kiloWatt of 130 kilometer per uur en is daarmee uniek in het segment van elektrische voertuigen. Andere elektrische voertuigen halen snelheden variërend van 3,7 kiloWatt tot 11 kiloWatt ofwel circa 25 kilometer per uur of circa 70 kilometer per uur erbij.

Hoe werkt rijden op zonne-energie?

De combinatie van zonnepanelen en slimme laadpalen maken het mogelijk om 100% te rijden op de zon. Een netwerk van zonnepanelen van het Utrechtse LomboXnet genereert zonne-energie. De slimme laadpalen van We Drive Solar laden de zonne-energie in de Renault ZOE.

Twee kanten op laden?

We Drive Solar is voor Renault ook een testomgeving om de laadtechnologie van de toekomst te ontwikkelen en te testen. Renault voorziet dat elektrische voertuigen in de toekomst twee kanten op kunnen laden op het elektriciteitsnet wat nu in heel Nederland en Europa in de grond ligt. Dit opladen en ontladen staat bekend als bidirectioneel laden. De Renault ZOE van de toekomst is uitgerust met deze mogelijkheid; bidirectioneel laden is op dit moment nog niet mogelijk. Bidirectioneel laden betekent dat de Renault ZOE met zonne-energie volgeladen kan worden als duurzame energie goedkoop beschikbaar is op de energiemarkt.

Daarnaast kan de Renault ZOE ontladen als er bijvoorbeeld te weinig elektriciteit beschikbaar is tijdens pieken in het energienet. Dit speelt vooral in de ochtenden wanneer iedereen naar zijn of haar werk gaat; en in de avond wanneer iedereen thuiskomt en gaat koken.

De Renault ZOE en de batterij in het voertuig doen door deze technologie dienst als buffer voor het energienet. Door de hoge laadsnelheid kan de Renault ZOE snel opladen en ontladen wat past bij de grilligheid van het weer en het energienet.

Twee kanten opladen

U wilt ook meedoen?
Wilt u zelf of samen met uw buren deelnemen aan het project We Drive Solar in de provincie Utrecht? Bezoek de website en schrijf u in! Bij interesse in de Renault ZOE kunt u zich inschrijven voor een proefrit bij uw dealer.

WeDriveSolar.nl

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.