My Renault

Heden & verleden
in Brugge

Plant u een citytrip dicht bij huis? Dan ontvangt Brugge u met open armen! De stad met haar vele grachten en historische architectuur wordt ook wel het 'Venetië van België' genoemd en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Die benaming komt niet door de vele prachtige ‘reien’ die door de stad stromen, wel omdat Brugge en Venetië in de middeleeuwen zwaar rivaliseerden als handelshoofdstad van Europa.

Brugse troeven

Wist u al dat Brugge de hoofdstad van de chocolade is? Dat u er een frietmuseum kan bezoeken, vele prachtige middeleeuwse gebouwen kunt bezichtigen en kunt genieten van het échte Belgische Bourgondische leven? Als dat u nog niet genoeg heeft overtuigd: lees dan onze gids!

0

Het Belfort

Het Belfort is een typisch gebouw uit de middeleeuwen, met een beiaard van 47 klokken en een indrukwekkend uurwerk. Met zijn 83 m – en maar liefst 366 trappen – biedt de toren een prachtig uitzicht over de stad. Elke dag open van 09.30 tot 18.00 uur

4

Het Choco Story Museum

Met meer dan 50 chocolatiers in het hart van de stad is Brugge echt wel dé hoofdstad van de chocolade. Het Choco Story Museum laat u kennismaken met de geschiedenis en bereidingswijzen van chocolade. En natuurlijk mag een proefsessie niet ontbreken! Iedere dag open tussen 10:00-18: 00 uur

http://choco-story-brugge.be

7

Het Kantcentrum

Ontdek de kantwerk(st)er in uzelf in het Kantcentrum. Er worden cursussen en demonstraties georganiseerd, waarin u alles leert over de kunst van het Brugse kant, dat wereldwijd bekendstaat om zijn verfijndheid. Let op: het kantmuseum is op zondag gesloten.

http://kantcentrum.eu

1

De molens

In 1562 telde de stad Brugge 25 windmolens. Vandaag zijn de Sint-Janshuismolen en de Koeleweimolen de enige twee overgebleven exemplaren op de Kruisvest die nog steeds graan malen. U kunt helaas alleen in juli en augustus de molens van binnen bekijken.

5

Historium

Vraagt u zich af hoe de Bruggelingen in 1437 leefden? Dan dompelt Historium u onder in het Brugse verleden, aangevuld met fantastische special effects, video's en indrukwekkende decors. Een interactieve, historische attractie die u absoluut niet mag missen!

https://www.historium.be

8

Bar Rail City

Na al dat wandelen verdient u een pauze ... Ga daarvoor naar Rail City, een bar waar u iets eet of drinkt terwijl u er miniatuurtreintjes door een wondermooi miniatuurdecor ziet rijden. Uniek en prachtig om te zien!

2

Het Minnewater

Dit charmante, door bomen omgeven meertje is volgens de legende een plaats van tragische liefde. Vandaag de dag gelooft men dat koppels die een wens doen op de brug van het Minnewater eeuwige liefde zullen kennen. Maak daarna een lange, romantische wandeling in het aangrenzende park.

6

Het Frietmuseum

Weet u hoe aardappelen verwerkt worden tot de overheerlijke Vlaamse friet? In het Frietmuseum leert u er alles over en bindt u zelf een keukenshort voor om het beste patatje klaar te maken. En dat in een van de mooiste monumenten van Brugge.

http://www.frietmuseum.be

9

Een boot- of ballontochtje

Een bezoek aan Brugge is niet compleet zonder een tochtje over de grachten. Een halfuur lang krijgt u de stad vanuit een ander perspectief te zien, als u opstapt bij één van de stadsboten. Liever vliegen dan varen? Ga dan aan boord van een heteluchtballon en bewonder de stad van bovenaf met Bruges Ballooning.

http://www.bruges-ballooning.com

3

Boudewijn Seapark

Maak kennis met de zeezoogdieren van het Boudewijn Seapark, een soort dolfinarium in België. Naast spetterende shows met zeeleeuwen en dolfijnen kunnen de kids er ook genieten van heel wat attracties. En dan hebben we het nog niet gehad over de overdekte ijsbaan die er tijdens het winterseizoen haar deuren opent.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.