My Renault

Renault, beschermheer Versailles

Sinds jaar en dag onderhoudt de Renault Groep een nauwe band met de kunstwereld. Denk maar aan het enorme project voor de promotie van moderne kunst dat tussen 1965 en 1987 liep. In die periode sponsorde en promootte het merk tal van artiesten die vandaag de dag wereldbekend zijn, onder wie Jean Dubuffet, Victor Vasarely en Jean Tinguely.

Renault in Versailles

Renault doet daar nog een schepje bovenop. Voor de allereerste keer treedt de Groep op als beschermheer door bij te dragen aan de renovatie van een historisch gebouw. En dan niet zomaar een gebouw, maar de Vredeszaal van het Kasteel van Versailles!

De Vredeszaal ligt even voorbij de Spiegelzaal, naast de vertrekken van koningin Marie-Antoinette en onderscheidt zich door zijn decor dat volledig in het teken staat van de weldaden die de vrede en de invloed van Frankrijk in de wereld met zich meebrachten. De vele marmeren beelden en schilderijen verloren in de loop der jaren echter hun praal. Vanaf 2017 worden er dan ook groot renovatieonderhoud opgestart om deze historische ruimte weer in ere te herstellen.

Z.E.’s in de tuinen van de koning

Toch is de samenwerking tussen Renault en het Kasteel van Versailles niet nieuw. Sinds 2013 levert Renault immers al elektrische autos’s aan het personeel van het kasteel en het museum. 10 Twizy's, 10 Kangoo Z.E.'s en 3 Zoe's worden ondertussen elke dag op het domein ingezet. En om een perfecte werking te kunnen garanderen, installeerde Renault er zelfs 30 oplaadpunten. Dat was de ideale oplossing om de prachtige natuur in de tuinen te beschermen. Tegelijkertijd ook om de geluidshinder te beperken voor de miljoenen bezoekers die er elk jaar komen rondkijken!

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.