Tips & tricks Hoe werkt het?

My Renault

Renault weer nét iets slimmer

Om het rijden te vergemakkelijken, heeft Renault een aantal rijhulpsystemen ontwikkeld, zoals Easy Park Assist , een achteruitrijcamera en Adaptive Cruise Control .

Ook al moet u als bestuurder zelfs met deze systemen erg waakzaam blijven, ze zijn wel bijzonder handig en geven u wat extra veiligheid achter het stuur. Maak kennis met het dodehoekalarm en de rijstrookwaarschuwing.

Couple
  • Blind Spot Warning
     
  • Lane
    Departure Warning

Dit systeem waarschuwt u wanneer een voertuig of ander voorwerp niet zichtbaar is omdat het zich in uw dode hoek bevindt. Wanneer de vier sensoren een bewegend voorwerp in de dodehoekzone opmerken, gaat er een ledlampje branden in de overeenstemmende buitenspiegel. Zorg er dus voor dat er geen vuil of modder op de sensoren hangt, zodat dit systeem optimaal kan werken.

Alerte

Het systeem werkt alleen bij een snelheid tussen 30 en 140 km/u. Daarnaast is het mogelijk dat het systeem minder goed werkt wanneer er te veel verkeer is en bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden.

Avertisseur d’angle mort

Lane Departure Warning signaleertwanneer uw Renault van zijn lijn afwijkt en de markering tussen de rijbanen overschrijdt zonder dat u uw richtingaanwijzer gebruikt. In dat geval klinkt er een geluidssignaal en verschijnt er een pictogram op het dashboard.

Alerte

Ook met Lane Departure Warning moet u als bestuurder erg waakzaam blijven. Slecht weer, gedeeltelijk verdwenen wegmarkeringen, de lijnen heel snel overschrijden of een voorligger die té dichtbij is, kunnen de werking van Lane Departure Warning verstoren.

Alerte franchissement de ligne

IK SCHRIJF MIJ GRATIS IN

Geniet van alle voordelen die My Renault u te bieden heeft: online agenda van uw auto, wedstrijden, exclusieve voordelen op maat …
Word lid van My Renault en profiteer mee!
*Verplichte velden
 
 

Wachtwoord vergeten
close

Wachtwoord vergeten?

Vul hier uw e-mailadres in. Wij sturen u vervolgens een mail voor een nieuw wachtwoord.

 

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.