My Renault

De ideale motor? Twin Turbo!

Als meervoudig wereldkampioen bij de constructeurs heeft Renault al zijn kennis en ervaring uit de F1-wereld in de strijd gegooid voor de nieuwe 1.6 Energy dCi 160 Twin Turbo motor. Het resultaat? Een revolutionaire motor die energie verzoent met ecologie.

En een opmerkelijk stil pareltje dat u een optimaal rijplezier en de rijbeleving van een tweeliter biedt, maar wel 25% minder verbruikt.

Een motor? Nee, een trendsetter!

De Energy dCi 160 Twin Turbo is de eerste 1.6 dieselmotor met een dubbele turbovoeding: de ‘Twin Turbo’ technologie. Zo combineert deze motor veel koppel bij lage toerentallen met een hoog vermogen. Uw rijbeleving, die is nu vergelijkbaar met die van een tweeliter.

Het geheim van Twin Turbo

Het systeem bestaat uit twee serieel geplaatste turbocompressors:

  • De eerste turbo met zeer lage inertie zorgt voor een hoog koppel bij lage toerentallen, wat leidt tot zeer alerte reacties bij het wegrijden en versnellen.
  • De tweede turbo neemt het roer over bij hogere toerentallen en geeft een groter vermogen voor een gelijkmatige en lineaire acceleratie.

Het resultaat? De Energy dCi 160 Twin Turbo motor behoudt altijd een toerental dat voor optimaal rendement zorgt. Uiteraard een enorm voordeel op het vlak van het verbruik en de CO2-uitstoot.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.