My Renault

Ontdek romantisch Toulouse

Wilt u er even tussen tussenuit maar heeft u geen zin in massa’s toeristen met hetzelfde idee? Dan is Toulouse de perfecte stad voor u! Spring in uw Renault om de tweede studentenstad van Frankrijk te ontdekken die bovendien bekend staat als Europese hoofdstad van de ruimte. U zult al gauw merken dat deze stad niet voor niets bovenaan staat in de lijst van aangename steden om te leven.

Ville Rose

Bij aankomst in Toulouse wordt u al meteen betoverd door de romantische sfeer die er heerst. De stad wordt niet voor niets ‘La ville Rose’ genoemd: wanneer de zon tevoorschijn komt, krijgen de gebouwen namelijk een betoverende roze gloed over zich heen.

Ga lunchen bij
Marché Victor Hugo

Houdt u van lokale markten én lekker eten? Dan moet u zeker een bezoekje aan Marché Victor Hugo brengen. Het is de grootste markt van Toulouse en er staan meer dan 100 kraampjes met overheerlijke producten. Wanneer al dat lekkers u hongerig heeft gemaakt, volgt u simpelweg de bordjes met ‘restaurant’. U vindt dan al gauw enkele restaurantjes waar gekookt wordt met de verse producten die op de markt te koop zijn. Probeer vooral eens Cassoulet, de regionale specialiteit. Dit is een stoofpotje gemaakt van witte bonen, eend, worstjes en kruiden. Erg hartig, maar zeer de moeite waard.

Shop ‘till you drop

Shopaholics komen in Toulouse volop aan hun trekken: het is namelijk de plek waar bekende merken zoals The Kooples, Le Comptoir des Cotonniers, Marchand Drapier, 7Robes en Marc Deloche jewellery ontstaan zijn. De grote merken kunt u vinden op Rues d’Alsace-Lorraine en Saint-Rome. Degenen die meer geïnteresseerd zijn in de luxe merken kunnen hun hart ophalen in Rues des Arts, Boulbonne, Croix-Baragnon, Place Victor- Hugo of Place Saint-Georges.

Breng een bezoekje aan Cité de l’Espace

Cité de l’Espace staat bekend als Europa’s beste ruimtemuseum. Hier kunt u allerlei interessante proeven uitvoeren waardoor u zich als een échte astronaut waant. U kunt bijvoorbeeld een simulatie van een maanwandeling uitproberen of u ‘voorbereiden’ op een ruimtevlucht door in een draaistoel plaats te nemen. Daarnaast zijn er volop tentoonstellingen waar u meer te weten kunt komen over de ruimtevaart. Een aanrader voor jong en oud!

Ga voor een culturele uitspatting naar Les Abattoirs

In dit voormalige slachthuis net buiten de stad bevindt zich een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Bekijk hier de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit zo’n 3400 kunstwerken van niet minder dan 700 beroemde kunstenaars (waaronder Dubuffet en Barceló). U kan er ook deelnemen aan één van de vele creatieve workshops of interessante documentaires te bekijken over moderne kunst. Vervelen is in ieder geval geen optie.

Wandel langs de oevers van Garonne

Maak een wandeling langs de oevers van de Garonne en geniet van het prachtige uitzicht. Loop van Pont Neuf naar Pont St-Pierre. Aan de rechteroever heeft u zicht op de oude binnenstad en wanneer u naar de linkeroever oversteekt, loopt u richting het park waar u heerlijk kunt ontspannen.

Bezoek een Rugbywedstrijd

Al meer dan 100 jaar hebben de inwoners van Toulouse een grote passie voor rugby. De rugby cultuur leeft enorm in deze Zuid-Franse stad. Stade Toulousain, de lokale rugbyclub, staat dan ook niet voor niets bekend als een van de beste teams van het noordelijk halfrond. Bezoek eens een wedstrijd of kijk de wedstrijd bij Chez Tonton (Pastis ô maitre), dé bar van Toulouse. Hier is het een en al gezelligheid. Hou er alvast rekening mee dat het een korte nacht zal worden!

Maak een fietstocht langs het Canal du Midi

Dit kanaal werd oorspronkelijk in 1667 aangelegd als een binnenweg tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, de bouw duurden maar liefst 10 jaar. De totale lengte van het kanaal bedraagt 240 kilometer en het staat zelfs vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Voor € 1,40 huurt u een fiets waarmee u langs het prachtige fietspad kunt fietsen, een route die u langs romantische bruggetjes, imponerende aquaducten en vele trapsluizen brengt waar u kunt stoppen voor een memorabel fotomomentje.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.