My Renault

Welkom, Nico Hülkenberg

Op 26 maart 2017 gaat het Wereldkampioenschap Formule 1 2017 van start. Uiteraard zal ook het Renault Sport Formula One Team weer op de startgrid staan, maar door het vertrek van Kevin Magnussen moest het team op zoek naar een topper die naast Jolyon Palmer zou kunnen schitteren. De keuze viel uiteindelijk op Nico 'Hulk' Hülkenberg!

Hülkenberg, een gevestigde waarde

Dit Duitse talent blijkt ook een link met ons land te hebben: hij was in zijn jonge jaren vooral actief op het kartcircuit Pottendijk in Emmen en de kartbaan in Eefde. Hier pikte hij al snel onze taal op waardoor hij een goed woordje Nederlands spreekt. Hoewel er nog geen Formule 1-overwinning op zijn naam staat, is Nico Hülkenberg een ervaren coureur die heel wat constructeurs naar hun renstal zouden willen lokken. Het kostte misschien bloed, zweet en tranen, maar na vier jaar bij Force India loodste hij de kleine renstal wel naar een mooie 4e plaats in het constructeursklassement van 2016.

Zijn erelijst

En ondanks het feit dat hij zijn talent nog niet ten volle kon ontplooien, kan hij een indrukwekkende erelijst voorleggen. Zo won hij in 2005 de Formule BMW ADAC. In 2006 en 2007 de A1 Grand Prix. De Masters of Formula 3 in 2007. In 2008 kon hij de titel van de Formula 3 Euro Series toevoegen aan zijn erelijst en in 2009 kwam daar de GP2 Series bij. In 2015 reed Hülkenberg, naast de Formule 1, voor het eerst de 24 uur van Le Mans. Met succes want ook hier ging hij er met de titel van door.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.