My Renault

ZOE op de e-Rallye Monte-Carlo

Tijdens zijn twee laatste deelnames aan de ZENN-rally in Monte Carlo (Zero Emission, No Noise) in 2014 en 2015 heeft Renault de kwaliteit van zijn elektrische auto’s bewezen, want de Renault ZOE haalde telkens de overwinning binnen. Daarom kon het ZE ZOE TEAM niet anders dan meedoen aan de eerste editie van de e-Rallye Monte-Carlo. En met succes: Renault greep net naast het goud, maar de Renault-teams zijn wel op de tweede en de derde plaats geëindigd!

Van Fontainebleau naar Monaco

Tijdens deze rally stonden er niet minder dan 34 teams klaar om van Fontainebleau naar Monaco te rijden. Het ZE ZOE TEAM had vier Renault Zoe's aan de startlijn klaarstaan, waarvan drie uitgerust waren met een Z.E. 40-accu. Daarmee konden ze 400 km NEDC* (in werkelijkheid zo'n 300 km afhankelijk van de rijstijl) afleggen. Een belangrijke troef voor de bestuurders, die zich nu minder zorgen hoefden te maken over het opladen tijdens de rally. De Renault Group had twee van zijn Zoe's toevertrouwd aan professionele teams, waaronder de winnaars van de vorige editie. Er was ook een Zoe voor een team journalisten en de laatste had een 100% vrouwelijke bezetting, waar ook actrice Adriana Karembeu bij hoorde.

Een duivelse rit

Tijdens deze vierdaagse wedstrijd liep niet alles van een leien dakje voor de deelnemers, en dat was nog zacht uitgedrukt. Elektriciteitsstoringen in een hele stad, klapbanden, races die tot 4 uur 's ochtends konden duren en stortbuien dreven de teams en hun auto’s tot het uiterste. Maar uiteindelijk is toch de beslissing gevallen: Renault Zoe kwam als eerste over de streep in de categorie '100% elektrische auto’s en haalde daarnaast zilver en brons in het algemene klassement. Zo deed Renault beter dan de BMW i3, Volkswagen E-Golf … en Tesla Model S!

400 km autonomie voor ZOE

MEER WETEN 

* De actieradius is gemeten aan de hand van de officiële Europese testmethode (NEDC). Deze testmethode geeft u de mogelijkheid auto’s op de actieradius met elkaar te vergelijken en heeft niet als doel de daadwerkelijke actieradius weer te geven. De daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van diverse factoren zoals de plaats van gebruik, rijstijl, weersomstandigheden en de belading van de auto.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.