My Renault

Allemaal naar Antwerpen

Ook als u met de auto naar Antwerpen gaat, begint uw stadsbezoek wellicht bij het Centraal Station. Ongetwijfeld hét monument van de stad! Dit architecturale pareltje van België is ook één van de mooiste gebouwen ter wereld.

10 plaatsen in Antwerpen

Maar Antwerpen is meer dan een station! De op één na grootste stad van het land heeft liefhebbers van moderne of klassieke architectuur, gastronomen, cultuurfans of natuurliefhebbers heel wat te bieden!

Laat u onderdompelen in de belle epoque!

In het oosten van het stadscentrum ligt Zurenborg: verreweg de mooiste wijk van Antwerpen. Hier proberen de art-nouveaugevels elkaar te overtreffen qua elegantie en weelderigheid, zeker in de bekende straat Cogels-Osylei. Behoefte aan een pauze? Stop dan even in één van de cafés op de prachtige Dageraadplaats.

Profiteer volop van het uitzicht!

Het Museum aan de Stroom (MAS) is meer dan een museum dat de geschiedenis van de stad en de haven vertelt. In het bijzonder fraai ingerichte gebouw zit er ook een café met panoramisch terras op 60 meter hoogte met een adembenemend uitzicht en het tweesterrenrestaurant ’t Zilte. Wat wilt een mens nog meer?

Duik onder in De Ruien

In de middeleeuwen liep er een groot netwerk van waterwegen door Antwerpen, dat de stad van water en een binnenhaven voorzag. Na verloop van tijd werden deze kanalen omgevormd tot overwelfde riolen en raakten ze in de vergetelheid. Vandaag de dag kunt u De Ruien opnieuw bezoeken tijdens een verrassende en geheimzinnige wandeling langs de bruggen, kanaaltjes en sluizen.

www.deruien.be

Snuif de kunstzinnige stadslucht op

Wilt u een namiddag in de natuur doorbrengen? En het liefst in combinatie met een beetje cultuur? Dan hebben wij het adres: het Middelheimpark. Sinds 1950 is dit park met historische charme ook een openluchtmuseum waar maar liefst 250 moderne sculpturen staan van internationaal befaamde kunstenaars onder wie Rodin, Wouters en Panamarenko.

Laat u verleiden door de heerlijke chocolade

The Chocolate Line is een walhalla voor de echte chocoladeliefhebbers en iedereen die zich graag laat verrassen. Elke chocoladecreatie van Dominique Persoone is een ervaring op zich! Hij goochelt met smaken en geuren. Zo combineert hij zijn chocolade met originele ingrediënten zoals hennep, bacon of gefrituurde ui. Keer op keer een pure verwennerij!

Ga naar een concert

Het Antwerpse nachtleven staat beslist niet stil. Ga gezellig iets drinken in een van de vele bars. Of pik op een willekeurige dag een live jazz-, rock- of bluesoptreden mee in bijvoorbeeld Den Hopper, Het Bos of The Rocking Bull.

Word een meesterbrouwer

In 2015 opende brouwerij De Koninck een ludieke en interactieve ontdekkingsruimte. Hier leert u alles over bier, zoals het Bolleke, en het complete brouwproces. En uiteraard: geen brouwerijbezoek zonder proeverij!

De place to be voor foodies

De overdekte foodmarkt Mercado (open sinds oktober 2016) is een paradijs voor wie houdt van mooie en lekkere producten. Deze markt in een voormalig postgebouw op de Groenplaats is nu al een referentie voor de Antwerpenaren, maar het is ook een bijzonder aangename plek om te genieten van een natje en een droogje!

Meer info op www.visitantwerpen.be

Ga op zoek naar het verborgen straatje

De geheime Vlaeykensgang verbindt de Oude Koornmarkt en de Pelgrimstraat. Het straatje uit 1591 is toegankelijk via het poortje op de Oude Koornmarkt 16. Vandaag de dag is het een oase van rust, waar antiekwinkels en kunstgalerijen naast elkaar bestaan. Wilt u graag genieten van een gastronomisch topdiner, dan kunt u er terecht in het luxerestaurant Sir Anthony Van Dyck.

De Belgische Gutenberg

Doet de naam Christoffel Plantijn niet meteen een belletje rinkelen? Deze man wordt desalniettemin beschouwd als de eerste industriële drukker in de geschiedenis. In het Museum Plantin-Moretus ontdekt u de oudste drukpersen ter wereld. De ateliers op zich zijn al bijzonder boeiend, maar dankzij de rijke decoratie van het huis is dit het eerste museum ter wereld dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst opgenomen is.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.