Tips & tricks Advies

My Renault

Zonder zorgen
de weg op zonder zoutschade

Na de eerste sneeuwbuien of ijzelplekken overkomt het iedereen wel eens, te voet of als bestuurder dat hij deze wintersituatie daning liever kwijt dan rijk is. Glij- en valpartijen gegarandeerd, stapvoets rijden door de stad en slechts in tweede versnelling op de autosnelweg ... En steeds denkt u ‘waarom is hier nog niet gestrooid?’

Maar ook al wordt er voor uw veiligheid gestrooid op de weg om ijsplekken te doen verdwijnen, dit strooizout is een van de ergste vijanden voor de carrosserie van uw Renault.

Qui veut rester verni ?

Vocht doet roesten

Corrosie of roest is een woord dat niemand graag hoort. Het strooizout zelf is hier niet direct verantwoordelijk voor, omdat het zelf geen roestvorming veroorzaakt, maar wel de lak aantast. Het is vocht dat hier de boosdoener is. Met andere woorden, modderige, zoute sneeuw die aan uw carrosserie blijft kleven is alles behalve uw vriend.

Daarnaast zorgt het zout ook voor roest op aluminium velgen en rubberen onderdelen. Zout kan ook bijvoorbeeld invreten op rubber dat in de ophanging gebruikt wordt of op de ruitenwissers.


Wassen geblazen

De beste en enige remedie tegen corrosie is het zout zo snel mogelijk verwijderen, bij de wasstraat of gewoon met de hand.

Doe dit vaak genoeg, zodat het zout geen kans krijgt om door de lak te vreten. Wacht wel tot het dooit om uw auto te wassen, anders worden bijvoorbeeld de rubberen onderdelen mogelijk beschadigd door insijpelend water, of vriezen ze vast.

Warm of koud water? Kies in de wasstraat voor een wasprogramma dat ook de onderkant van uw auto reinigt, want daar verzamelt zich het meeste zout.

Als u uw auto met de hand schoonmaakt, gebruik dan koud water. In warm water lost het zout gemakkelijker op, waardoor het nog meer in alle kieren en gaten gaat zitten, wat voor extra schade kan zorgen.

IK SCHRIJF MIJ GRATIS IN

Geniet van alle voordelen die My Renault u te bieden heeft: online agenda van uw auto, wedstrijden, exclusieve voordelen op maat …
Word lid van My Renault en profiteer mee!
*Verplichte velden
 
 

Wachtwoord vergeten
close

Wachtwoord vergeten?

Vul hier uw e-mailadres in. Wij sturen u vervolgens een mail voor een nieuw wachtwoord.

 

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.