My Renault

Renault en de Wereldexpo

De eerste Wereldtentoonstelling werd in 1851 voor het eerst in Londen georganiseerd en sindsdien vindt het evenement om de 5 jaar in een ander land plaats. Voor de Wereldexpo is innovatie en creativiteit van groot belang. De expo speelt bijvoorbeeld een grote rol in de uitwisseling van kennis tussen de verschillende culturen en gemeenschappen. Ook wordt er vooruitgeblikt naar de toekomst. Dit doen ze door bij elke editie een bijzonder thema aan te snijden.

Dubai 2020

Zo focust de volgende editie in 2020 in Dubai zich op het thema 'Connecting minds, building the future'. Een merk als Renault kan een dergelijk platform natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Tijdens voorbije edities heeft de groep immers al meermaals zijn innovatievermogen kunnen tentoonstellen.

Renault en de Wereldtentoonstellingen

Hoewel Renault niet deelnam aan de eerste edities uit de 19e eeuw, heeft het merk wel al sinds het prille begin een nauwe band met dit wereldevenement.

 • 1900

  In 1900, meteen na de lancering van het merk en de voorstelling van de Type C tijdens het autosalon van Parijs, maakte Renault van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe auto onder de aandacht te brengen. Tijdens de Wereldtentoonstelling werd immers de race Parijs-Toulouse-Parijs gereden die vervolgens werd gewonnen door Marcel Renault, de broer van Louis Renault.

 • 1904 - 1910

  Daarna ging Renault maar liefst drie keer aan de haal met de Grote Prijs van de autosector: in 1904 in Saint Louis in de Verenigde Staten, in 1905 in Luik en in 1910 in Brussel.

 • 1935

  Een andere, veel verrassendere award waar Renault trots op is, is de luchtvaartaward die het in 1935 in Brussel in de wacht sleepte.

 • 1937

  En in 1937, tijdens de Wereldexpo van Parijs en lang voor de opkomst van de ZOE tijdens de COP21, reed Renault de bezoekers zelfs rond in een ... elektrische Celtaquatre!

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.