My Renault

Renault Emergency Brake Assist

De auto is een symbool van vrijheid, maar ook een transportmiddel. Of u er nu elke dag mee naar kantoor rijdt , of er mee naar uw volgende vakantiebestemming gaat, uw concentratie achter het stuur verloopt altijd in pieken en dalen. En dat kan helaas funest zijn voor uw eigen veiligheid en die van uw passagiers. Om uw veiligheid en die van andere weggebruikers te verbeteren, heeft Renault een nieuw rijhulpsysteem ontwikkeld: het Active Emergency Braking system met voetgangersdetectie.

Hoe werkt het?

Net zoals talloze andere rijhulpsystemen hangt ook het Active Emergency Braking system af van de 'controletoren' van uw Renault: het Advanced Visio System. Deze radar en camera in het midden van de voorruit analyseren en controleren de verkeerssituatie voortdurend: wanneer het verkeer vertraagt, wanneer u van rijstrook verandert, wanneer u een auto inhaalt ... Al deze gegevens worden in realtime geanalyseerd en naar de rijhulpsystemen gestuurd. Ze grijpen indien nodig in.

Met behulp van de informatie van het Advanced Visio System analyseert het rijhulpsysteem de afstand tussen u en de auto voor u of de voetgangers in de omgeving. Zodra het systeem een risico op aanrijding detecteert, waarschuwt het u meteen. Als u niet reageert, treedt het remsysteem automatisch in werking om de gevolgen van een ongeval te beperken en in sommige gevallen zelfs te voorkomen.

Active Emergency Braking system met drie fases

Zodra het systeem een risico op aanrijding detecteert, wordt een procedure van drie fases in gang gezet.

FASE 1

Er verschijnt een visuele waarschuwing en er klinkt een pieptoon.

FASE 2

Het systeem bereidt zich voor op het gebruik van de noodrem. De remvoering schuift dichter naar de remschijven, wat de reactietijd en reactiviteit van het Active Emergency Braking system verbetert.

FASE 3

De chauffeur reageert niet ... het systeem komt tussenbeide door de Scénic te laten afremmen en zo de impactsnelheid te verminderen.

Afhankelijk van hoe snel u rijdt, zal het systeem harder of zachter remmen. Het Active Emergency Braking system werkt bij een snelheid van 4 km/u tot 64 km/u. Maar opgelet: het systeem kan de Scénic alleen volledig tot stilstand brengen wanneer u maximaal 40 km/u rijdt.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.