My Renault

Everybody loves ZOE

Dat de Renault ZOE ongekend populair is, is niks nieuws. 2016 is met recht een topjaar te noemen voor deze elektrische pionier. In heel Europa, en zelfs daarbuiten, neemt het aantal fans alleen maar toe.

In meerdere landen zijn ze het unaniem eens: ZOE is de beste elektrische auto. Zo was de auto de bestverkochte elektrische auto van Europa. Hiermee liet de Renault ZOE onder meer de Nissan Leaf, Tesla Model S, BMW i3 en de Mercedes C350e achter zich. De Renault ZOE wordt vooral geprezen om zijn aangename en stille rijgedrag, compacte design en acceleraties bij lage snelheden.

Meervoudige winnaar

In het Verenigd Koninkrijk werd de auto uitgeroepen tot beste elektrische auto onder de 20.000 pond. Ook bij de next Green Car Awards 2016 viel de Renault ZOE in de prijzen, hierin werd de auto uitgeroepen als winnaar in de ‘Supermini’ categorie. Bij de ‘Which? Best Buy Contest’ kwam hij wederom als winnaar uit de bus. Het kan niet op in het Verenigd Koninkrijk want iets recenter werd de ZOE ook bij the ‘Carbuyer Best Car Awards 2017‘ uitgeroepen tot best electric car. Maar niet alleen in het Verenigd Koninkrijk was de Renault ZOE onverslaanbaar.

In thuisland Frankrijk werd in het voorjaar (3 jaar na de lancering) al de 50.000e ZOE verkocht. De Renault ZOE is dan ook niet voor niets de bestverkochte elektrische auto van Frankrijk. Uit onderzoek is gebleken dat 98% van de klanten die een ZOE kochten tevreden zijn over hun aankoop. Ook tijdens de Autosalon van Parijs bleek de Renault ZOE een echte winnaar: het was het bestverkochte voertuig van de beurs.

Bestverkocht

Bij onze oosterburen hanteert de overheid per 1 juli aanschafpremies op elektrische auto’s. In de maand juli was de Renault ZOE het populairst. Er werden deze maand 1.800 elektrische en plug-in hybride auto’s verkocht, waarvan er 424 (bijna 1 op de 5) een Renault ZOE waren. Ook in de maand november was de Renault ZOE de bestverkochte elektrische auto.

Vergrote actieradius

Met zijn verdubbelde actieradius rijdt de Renault ZOE voortaan 400 kilometer NEDC*, wat praktisch gezien neerkomt op 300 kilometer. Waar voorheen nog kritiek was op een beperkte actieradius, is dit tegenwoordig niet meer aan de orde. Men kan nu gerust lange afstanden afleggen zonder dat de auto hiervoor hoeft worden opgeladen. Wij voorspellen dat het aantal Renault ZOE-fans alleen maar zal toenemen en zijn benieuwd naar wat 2017 brengt.

* De actieradius is gemeten aan de hand van de officiële Europese testmethode (NEDC). Deze testmethode geeft je de mogelijkheid auto’s op de actieradius met elkaar te vergelijken en heeft niet als doel de daadwerkelijke actieradius weer te geven. De daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van diverse factoren, zoals de plaats van gebruik, rijstijl, weersomstandigheden en de belading van de auto.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.