My Renault

Wat is een meldcode?

Een meldcode heeft u nodig wanneer u een autoverzekering wilt afsluiten. Bij uw aanvraag dient u de meldcode door te geven aan de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) en uw verzekeraar. Zonder meldcode is het niet mogelijk een verzekering af te sluiten. De meldcode van uw auto bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van uw auto. Samen met het kenteken vormt de meldcode de unieke code van uw auto. Het is voor verzekeraars verplicht om deze code aan het RDW door te geven, want op het moment dat er een verzekering afgesloten of beƫindigd is, kan het RDW controleren of dit daadwerkelijk zo is. Het is wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben.

Waar kunt u uw meldcode vinden?

Er zijn verschillende plekken waar u uw meldcode terug kunt vinden. Bijvoorbeeld op het tenaamstellingsverslag, de kentekencard of het kentekenbewijs.

U kunt ook onder de motorkap zoeken naar het chassisnummer: de laatste vier cijfers van het chassisnummer vormen het nummer van uw meldcode. Daarnaast vindt u het chassisnummer tegenwoordig ook vaak in het hoekje van de voorruit tussen de A-stijl en de motorkap. Het is ook mogelijk om met uw DigiD de meldcode op te vragen bij de RDW. Hiervoor dient de auto wel al op uw naam te staan.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.