My Renault

Auto beschadigd, dader onbekend

Het kan zomaar gebeuren: uw auto beschadigd zonder dat u weet wie de dader is. Dit is erg vervelend, want op wie moet u de schade nu verhalen? Er is goed nieuws: het is vaak mogelijk om toch de schade vergoed te krijgen. Zo gaat dat in z’n werk:

Het is belangrijk dat u altijd aangifte van de schade doet en probeert om te achterhalen wie de dader is. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld naar getuigen of bewakingsbeelden te vragen. Voor u is het belangrijk om te achterhalen of de schade door een ander voertuig veroorzaakt is. Denk hierbij aan zichtbare lakbeschadiging of het inschakelen van een expert. In het geval u allrisk verzekerd bent, krijgt u de schade door de meeste verzekeraars vergoed. Hoeveel u vergoed krijgt, ligt aan het soort autoverzekering die u heeft afgesloten.

Stichting Waarborgfonds Motorverkeer

Bent u niet allrisk verzekerd, dan is het mogelijk om de schade te verhalen bij Stichting Waarborgfonds Motorverkeer. Dit is een stichting zonder winstoogmerk die gefinancierd wordt uit jaarlijks vastgestelde bijdragen van Nederlandse motorrijtuigverzekeraars. Een deel van alle WA-premies voor motorrijtuigen gaat naar het Waarborgfonds. U dient wel bewijs te hebben dat u eerder geen schade aan uw auto had en u dient aangifte te doen van de schade. Ook is er sprake van een eigen risico van 250 euro. Liggen de kosten van de schade lager dan dit bedrag, dan heeft het geen toegevoegde waarde om de schade te melden.

Invloed op schadevrije jaren

Wanneer u schade claimt, leidt dit bij veel verzekeraars tot een daling in het aantal schadevrije jaren die u heeft. Vanaf 2016 zijn de regels hieromtrent veranderd en bent u 5 schadevrije jaren kwijt bij een schadeclaim die u niet kunt verhalen op een andere partij, hierdoor valt u dus een flink stuk terug op de bonus-malusladder. Het is belangrijk om altijd uw polisvoorwaarden goed na te kijken en hier rekening mee te houden als u een nieuwe verzekering afsluit.

Voorkom schade door vandalisme

Let goed op waar u uw auto parkeert om zo schade door vandalisme zoveel mogelijk te voorkomen. Hou bijvoorbeeld rekening met het volgende:

- Zet uw auto op een plek waar veel publiek passeert
- Parkeer op goed verlichte plaatsen
- Zet uw alarm aan
- Klap uw buitenspiegels naar binnen

De Renault Autoverzekering heeft een zeer uitgebreide dekking voor een aantrekkelijke premie. Zonder eigen risico bij reparatie bij uw Renault – dealer. Vraag uw premie op bij uw Renault - dealer.

MEER INFO 

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.