My Renault

Renault en beperkte mobiliteit

Zoals u ongetwijfeld weet, maakt Renault auto’s voor iedereen. In welke levensfase u zich ook bevindt, er is altijd wel een auto die precies aansluit bij uw wensen. Ook wanneer u een lichamelijke beperking heeft, bieden we volop mogelijkheden. In samenwerking met aanpassingsbedrijven zorgen we ervoor dat uw auto naar keuze op maat wordt aangepast.

Aangepaste auto’s bij beperkte mobiliteit

Een specialist op het gebied van auto-aanpassingen is het bedrijf Bierman uit Nieuw-Vennep. Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van aanpassingen en werkt al jarenlang succesvol samen met Renault om ervoor te zorgen dat íedereen met veel plezier met een Renault kan rijden. Wij gingen bij hen langs om meer te weten te komen over de mogelijkheden die zij bieden aan mensen die beperkt zijn qua mobiliteit.

Er blijken volop mogelijkheden te zijn voor wie op zoek is naar een omgebouwde auto die volledig voldoet aan specifieke wensen en behoeften. Bierman verkoopt auto’s van verschillende merken, maar heeft een sterke band met Renault. In het verleden waren ze zelf namelijk ook een Renault-dealer. Omdat het bieden van aangepast personenvervoer hen het meest aanspraak, besloten ze zich hierop te focussen.

Dat we mensen kunnen helpen, is een van de mooiste dingen van mijn werk.’

Alexander Wijntjes, Adviseur aanpassingen

Alexander Wijntjes, Adviseur aanpassingen, vertelt enthousiast over het familiebedrijf dat ooit door zijn opa werd opgericht. ‘We passen sinds 1975 al auto’s aan, vanaf 1998 zijn we onafhankelijk en verkopen we aangepaste auto’s en bussen voor zowel individueel als groepsrolstoelvervoer. Hierin zijn we de grootste van Nederland. Samen met de klant kijken we naar de mogelijkheden die er zijn volgens zijn/ haar beperking en persoonlijke voorkeur. Dat we mensen kunnen helpen, is een van de mooiste dingen van mijn werk.’

Renault populair merk voor aanpassingen

De auto’s van Renault zijn vooral populair vanwege de hoge instap, de gunstige afmetingen, het moduleerbare stuur, de optie om de auto met automaat te kopen en vanwege de beschikbaarheid van een automatische versnelling voor veel modellen. Hierdoor kunnen mensen zonder linkerbeen bijvoorbeeld zonder probleem in de auto rijden.

Daarnaast heeft Renault ook een vriendelijk karakter en imago waardoor klanten vaak al van tevoren geïnteresseerd zijn in het merk. Particulieren met een zelf rijsituatie kiezen vaak voor een Twingo of Clio want deze compacte auto’s bieden voldoende ruimte en zijn daarnaast erg voordelig om in te rijden. Bij de zorginstellingen, bejaardenhuizen en taxibedrijven is vooral de Master gewild. Met deze personenbus kunnen makkelijk meerdere personen in een rolstoel vervoerd worden. Voor de mee-rijsituatie kiezen veel particulieren voor een Renault Trafic. Groot voordeel is dat deze geschikt kan worden gemaakt voor het verlaagde wegenbelastingtarief, daarnaast is vrijstelling van BPM mogelijk.

Lees ook

Deel 2

Mobiliteitsoplossingen

Deel 3

De aangepaste Twingo

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.