My Renault

De aangepaste Twingo

Er zijn een hoop mensen die een lichamelijke beperking hebben en hierdoor met een aangepaste auto rondrijden. Meneer Crapels behoort tot deze groep mensen. Sinds een paar maanden is hij de trotse eigenaar van een Renault Twingo. We waren erg benieuwd naar zijn ervaringen. Lees snel meer in alweer ons derde en laatste deel over mobiliteitsoplossingen.

Opnieuw leren rijden

In 2012 werd meneer Crapels geopereerd aan een lymfoedeem en na een infectie raakte hij zijn onderbeen, voet en voorvoet kwijt. Hierdoor heeft hij aan één been een prothese en is het niet mogelijk om in een reguliere auto te rijden. Hij koos uiteindelijk voor een Renault Twingo met opgeklapte pedalen. Sturen, maar ook remmen gaat via het stuur. “Na mijn operatie moest ik opnieuw leren lopen en dus ook leren autorijden. Na 7 rijlessen begon het rijden weer een beetje te wennen. Ik had vooral moeite met rotondes omdat ik alles nu via het stuur moet doen. Vooral sturen en richting aangeven wanneer je de hele rotonde rondgaat, bleek wel even een opgave.”

Met Renault had ik alleen maar positieve ervaringen. Renault komt zijn afspraken altijd na.”

Meneer Crapels

Als computerprogrammeur is meneer Crapels op meerdere plaatsen in Nederland werkzaam. Voor hij geopereerd werd, reed hij vaak met leaseauto’s waardoor hij al veel ervaring had met verschillende dealers en automerken. Toen hij op zoek moest gaan naar een aangepaste auto wist hij meteen dat hij een Renault wilde. “Na al die jaren weet ik dat niet elke dealer betrouwbaar is, maar met Renault had ik alleen maar positieve ervaringen. Renault komt zijn afspraken altijd na.”

De Renault Twingo bleek de beste optie, mede vanwege zijn voordelige prijs en omvang. “De grootste voordelen voor mij zijn de kleine afmetingen en de wendbaarheid van de auto”, aldus meneer Crapels. “Hij is zeer eenvoudig te parkeren. Nadat ik boodschappen heb gedaan, zet ik hem altijd in de tuin zodat ik makkelijk kan uitladen.”

Enkele tips van Meneer Crapels:

“Er zijn volop mogelijkheden en opties, dus het ligt maar aan iemands handicap wat het beste bij die persoon past. Let er wel op dat je goed in de auto past en dat je comfortabel kunt zitten. Voor mij was het ook belangrijk dat een auto cruise control heeft, nog een groot voordeel van mijn Twingo.”

Lees ook

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.