My Renault

Balarinji, de reizende Twingo

In 1994 begon journalist Jean Dulon aan een uniek avontuur. Verleid door Renault Twingo en geïnspireerd door de slogan ‘À vous d’inventer la vie qui va avec…’ (Aan u het leven uit te vinden dat erbij past) stelde hij Renault voor om deze slagzin in de praktijk om te zetten. Zijn doel: iets oneindigs kleins als Twingo laten kennismaken met iets oneindigs groots als Australië. Zo wou hij het hele continent ontdekken achter het stuur van deze sympathieke stadsauto.

Twingo in het land van de kangoeroes!

Nadat zijn Renault Twingo op 14 juni 1994 was aangekomen in Sydney en hij enkele aanpassingen had laten uitvoeren om de Australische (onverharde) wegen aan te kunnen, begon Jean Dulon aan zijn rondreis richting Cape York. In twee maanden tijd legde het duo maar liefst 25.000 km af, waarvan 8.000 op onverhard terrein. Zonder gps. En soms honderden kilometers zonder benzinestation.

Uiteindelijk wist zijn Twingo ‘Balarinji’ als eerste auto met tweewielaandrijving het schiereiland Cape York, het meest noordelijke puntje van Queensland, te bereiken. Om dit avontuur en deze prestatie te vieren, schilderden de Australische kunstenaars John Moriarty, ontwerper van het kledingmerk Balarinji, en airbrushkunstenaar Frank Lee een Aboriginalkunstwerk op de unieke Twingo.

Wilt u meer weten over dit avontuur?

Surf dan naar de website van Twingo ‘Balarinji’.

Terug naar Frankrijk ... en op pensioen in Australië

Het onafscheidelijke duo zette ook na het Australië-avontuur zijn avonturen verder, maar nu op de Franse wegen. Ondertussen was deze Twingo uitgegroeid tot een ware beroemdheid, zowel in Australië als in Frankrijk. Hij was niet alleen te zien in verschillende reportages, maar ook in een Franse campagne, met de toepasselijke slogan ‘ Twingo is als een boemerang. Het maakt niet uit hoe ver je hem stuurt, hij blijft terugkomen.’ Jean Dulon schonk onlangs zijn Twingo ‘Balarinji’ aan het Nationaal Museum van Australië in Canberra.

Na meer dan 250.000 km geniet de auto nu van zijn welverdiende pensioen.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.