My Renault

R.S.17 - Renault pur sang

In het kader van het wereldkampioenschap formule 1 van 2017 onthulde het Renault Sport Formula One Team op dinsdag 21 februari zijn nieuwe auto: R.S.17.

Nieuw reglement, nieuwe auto ...

Ieder jaar wordt het reglement aangepast om het kampioenschap nog aantrekkelijker te maken. 2017 is in elk geval geen uitzondering op die regel en dit jaar zullen nog snellere en agressievere auto's aan de start van de Grand Prix staan. Concreet betekent dit dat de banden, de voor- en achtervleugels en het chassis breder worden en dat de krachtbron tijdens het seizoen zoveel als nodig aangepast mag worden.

Een kans die Renault meteen met beide handen greep. Met het nieuwe reglement in het achterhoofd konden de ontwerpteams van Renault Sport Racing met een schone lei beginnen. Zo bevat R.S.17 geen enkel onderdeel van R.S.16 meer. Daarnaast zijn er nog de opgelegde wijzigingen in verband met de afmetingen van de deflectors en de lengte van de auto. Hoe dan ook is het een onmiskenbaar voordeel dat de auto van A tot Z door Renault Sport Racing ontworpen werd op de twee locaties in Enstone (Verenigd Koninkrijk) en Viry-Châtillon (Frankrijk). Hierdoor kon de motor perfect in het chassis worden ingebouwd. Deze onderdelen werden namelijk parallel ontworpen om te garanderen dat ze optimaal werken.

... nieuwe sponsors

Tijdens de presentatie werden ook de nieuwe partners en sponsors, waaronder MAPFRE en vooral BP en Castrol, voorgesteld aan het grote publiek. In het nieuwe reglement worden er nog strengere eisen gesteld aan de motoren.

De brandstoffen en smeermiddelen die BP en Castrol leveren, zullen dus een grote invloed hebben op de prestaties van de auto's. Kenners zullen trouwens wel weten dat de laatste samenwerking tussen Renault en BP dateert van het formule 1-seizoen van 1997, toen constructeur Williams wereldkampioen werd met Renault motoren. Dat belooft dus veel voor de toekomst!

... en nieuwe ambities!

Rome werd niet op een dag gebouwd en dat beseft Renault Sport Racing maar al te goed. Het doel voor 2017 is dan ook om de positieve instelling van 2016 voort te zetten. Het Renault Sport Formula One Team is op dit moment namelijk het enige team dat op alle vlakken zo veel vooruitgang boekte. Het team wil daarom bij elke wedstrijd punten pakken en het seizoen afsluiten met minstens een vijfde plaats bij de constructeurs.

F1-rijders Jolyon Palmer en Nico 'Hulk' Hülkenberg krijgen dan weer het gezelschap van Sergey Sirotkin, die reserverijder wordt. Deze getalenteerde racers krijgen trouwens hulp van een absolute legende uit de autosport, Alain Prost, die aan de slag gaat als Speciaal Adviseur. We zijn er zeker van dat deze combinatie tot verbluffende resultaten zal leiden. 2017 belooft alvast een fantastisch F1-jaar te worden!

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.