My Renault

Renault Clio Cup Benelux

Racefans opgelet: het weekend van 22 en 23 april wordt in Spa-Francorchamps de aftrap gegeven van de vierde jaargang van de nieuwe Renault Clio Cup Benelux. Deze wedstrijd is een merkencompetitie met traditie. Renault is niet voor niets meer dan 40 jaar betrokken bij de spannende competitie.

20 en 21 mei 2017 in Zandvoort

Clio Cup Benelux race tijdens Jumbo Familie Racedagen

In totaal telt de Renault Clio Cup Benelux 6 meetings waarbij het circuit van Zandvoort, Assen, Zolder (België) en Mettet (België) onveilig gemaakt worden. Toeschouwers kunnen hier de spannende Clio Cup Benelux in actie zien. Ook komt Max Verstappen langs met zijn Red Bull Racing Formule 1-auto tijdens de Jumbo Familie Racedagen.

De Renault Clio Cup Benelux verloopt sinds dit jaar samen met die van de TCR Benelux- klasse. Niet voor niets hebben beide kampioenschappen het doel om de krachten te bundelen.

Clio Cup Benelux

Zelfde programma Clio Cup Benelux en TRC Benelux

De deelnemers van de Clio Cup Benelux zullen hetzelfde programma als TRC Benelux krijgen: per weekend 220 minuten track time met 60 minuten vrije training, 20 minuten kwalificatie, 60 minuten Long Race en de vier sprints van 20 minuten. Een team kan ervoor kiezen om een of twee rijders per auto in te zetten, waardoor ze rijtijd én kosten kunnen delen.

Inmiddels stromen de eerste inschrijvingen al binnen. De rijders zullen zowel strijden om de titel als een test in een Renault RS01 bij Team Verschuur.

Kalender Clio Cup Benelux 2017

  • 22-24 april – TCR Benelux Trophy & Belcar – Circuit Spa-Francorchamps (B)
  • 19-20-21 mei – Zandvoort Race Festival – Circuit Park Zandvoort (NL)
  • 3-4 juni – New Race Festival Blancpain GT Series – Circuit Zolder (B)
  • 15-16 juli – Zolder Superprix – Circuit Zolder (B)
  • 23-24 september – Kronos 10 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet (B)
  • 21-22 oktober – Formido Final Races – TT Circuit Assen (NL)

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.