My Renault

Nieuwe Renault Captur

Afgelopen maand werd op de autosalon van Genève de nieuwe Renault Captur onthuld. Deze crossover was in 2016 met 215.670 verkochte exemplaren, de bestverkochte crossover van het jaar. Met zijn nieuwe upgrades aan zowel interieur als exterieur en een aantal ingenieuze nieuwe features is de Captur klaar om het onlangs verworven succes voort te zetten.

Nieuwe mogelijkheden personaliseren

Net zoals zijn voorganger heeft de nieuwe Renault Captur een opvallende two-tone kleurstelling. Nieuw hierbij zijn de keuzes uit de lakkleuren Orange Atacama en Bleu Océan en voor het two-tone dak de kleur Gris Platine. Hierdoor zijn er meer dan dertig combinaties mogelijk zodat de Captur geheel naar eigen smaak samen te stellen is.

Over smaken en kleuren valt soms wel te twisten!

Ook voor het interieur biedt Renault meer variatiemogelijkheden met zes verschillende pakketten en evenzoveel kleuren – Ivoire, Bleu Océan, Rouge, Caramel, Chrome satiné en Chrome patiné – en vijf exterieurpakketten: Ivoire, Bleu Océan, Brun Cappuccino, Rouge et Orange Atacama (voor de naafdoppen en zijstootlijsten).

Herkenbare Renault lichtsignatuur

De LED PURE VISION* koplampen versterken het kenmerkende design van de Captur. Naast het feit dat de lampen visueel aantrekkelijk zijn, verhogen ze ook de veiligheid en de efficiency. Zowel de LED-dagrijverlichting als de LED achterlichtunits zijn te herkennen aan hun C-vormige lichtsignatuur waarmee alle nieuwe modellen van Renault zijn uitgerust.

Onmiskenbaar crossover-design

Door zijn design aanpassingen lijkt de nieuwe Renault Captur steeds meer op zijn grote broer, de Renault Kadjar. Ook de grille is vernieuwd en sluit meer aan op die van de andere Renault crossovers. Om zijn avontuurlijke karakter te benadrukken is zowel de voor als de achterzijde voorzien van nieuwe skidplades.

Er zijn vier verschillende wiel designs, hiervan heeft men de keuze uit twee 16-inch wielen en twee 17-inch wielen. In combinatie met two-tone configuraties is de crossover leverbaar met een glazen panoramadak, waardoor er nog meer licht in de auto gecreëerd kan worden.

Initiale Paris uitvoering

Er bestaat ook een Initiale Paris uitvoering van de Captur. Dit model onderscheidt zich door middel van een afwijkende grille met verchroomde details. De bodembeschermplaten aan de voor en achterzijde hebben een grijze afwerking en aan beide kanten van de auto zijn er verchroomde Initiale Paris badges zichtbaar. De auto is ook in meerdere exclusieve kleuren leverbaar, waaronder de kleur Noir Améthyste. De LED-knipperlichten zijn standaard bij de Initiale Paris uitvoering.

Bij het interieur zal het ook niet aan luxedetails ontbreken, zo is het meubilair en het stuurwiel voorzien van Nappa lederen bekleding. Daarnaast heeft de auto verwarmbare stoelen en is het dashboard met leder afgewerkt.

De auto beschikt ook over een geluidsinstallatie van Bose® (met 6 speakers en een subwoofer in de kofferbak) en de nieuwste versie van multimedia & navigatiesysteem Renault R-Link mocht uiteraard niet ontbreken. Dit multimediasysteem is voor het eerst beschikbaar met Android Auto™. Wanneer een Android- smartphone via usb gekoppeld wordt, zijn de applicaties direct via het 7-inch beeldscherm te bedienen.

De basisversie van de nieuwe Captur biedt volledige connectiviteit dankzij het optionele R&Go® systeem. Dit slimme systeem transformeert de smartphone van de gebruiker in een soort tablet wanneer deze aangesloten is op de universele houder. De gebruiker heeft zo toegang tot navigatie, multimedia en voertuiginformatie.

* Afhankelijk van de uitvoering

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.