My Renault

Eerbetoon aan
Estafette

Bol en sympathiek, innovatief en praktisch...als symbool van de Trentes Glorieuses was Renault Estafette meer dan twintig jaar lang de meest iconische bedrijfswagen van Renault. Renault Estafette werd vanaf 1955 geproduceerd door de Régie Nationale des Usines Renault onder leiding van ingenieur Louis Grosset-Grange en wist zich al snel tot segmentleider op te werken. Hij was namelijk zowel geschikt voor zowel professionals als voor gezinnen die graag gingen kamperen.

Estafette tartte de tractiewetten

Om geen mechanische onderdelen achterin te moeten plaatsen en om de laaddrempel volgens de wensen van de klanten te verlagen, plaatste Louis Grosset-Grange de motor aan de voorkant en koos hij voor het eerst in de geschiedenis van Renault voor voorwielaandrijving. Dankzij die technische ingrepen bood Estafette meteen een laadvermogen van 500 kg, dat al snel naar 600 kg werd verhoogd.

Van-1
Van-2

Wat zie jij er gek uit!

Maar weinig auto's zijn zo herkenbaar als Estafette. Met zijn bolle, sympathieke en innovatieve looks en zijn bijzonder grote cabine wist Renault Estafette ook heel wat gezinnen te overtuigen, met dank aan de campingversie met negen plaatsen. Estafette groeide ook al snel uit tot de meest gebruikte bedrijfswagen van Frankrijk bij professionals uit alle sectoren, variërend van ijsverkopers en postbodes tot zelfs de politie!

Na 21 jaar trouwe dienst legde Renault in 1980 de productie van Estafette stil en verscheen er een nieuwe ster aan het firmament: Renault Trafic. Toch is Estafette tegenwoordig nog een groot succes, want overal ter wereld valt hij nog steeds in de smaak bij verzamelaars en liefhebbers.

Van-3

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.