My Renault

Traffic Sign Recognition

Een hectische woonwijk met veel spelende kinderen op de stoep, een bochtige bergweg naast een afgrond; soms eist uw omgeving tijdens het rijden net iets te veel aandacht op. Dankzij Verkeersbordherkenning houdt uw Renault ook een oogje in het zeil (of op de weg, natuurlijk).

Blik op de weg

Als uw Renault uitgerust is met Traffic Sign Recognition, vindt u op de voorruit, net achter de achteruitrijspiegel een kleine camera. Deze camera detecteert en analyseert snelheidsborden langs de kant van de weg. Daarnaast worden regen (door middel van de regensensor) of wegwerkzaamheden herkend (wanneer dit laatste op een rond verkeersbord aangegeven wordt).

Samen met de snelheidsinformatie wordt dit doorgegeven aan het instrumentenpaneel van Renault. Hiervoor is het uiteraard belangrijk dat uw voorruit niet besneeuwd, vuil of ijzig is.

Als de gedetecteerde informatie verschilt van de snelheid aangegeven in R-LINK (bijvoorbeeld door wegwerkzaamheden of een recente wijziging van de snelheidslimiet), dan krijgt de informatie van de camera altijd voorrang.

U kunt ook de gedetecteerde maximumsnelheid opslaan om uw snelheidsbegrenzer te programmeren.

Rijden met Traffic Sign Recognition

En dan? Als u harder rijdt dan de maximumsnelheid, wordt u gewaarschuwd op uw instrumentenpaneel, of op de Head-up display (naargelang welke Renault en welke uitvoering u rijdt). Als het regent, stelt het systeem voor uw snelheid hieraan aan te passen.

Wilt u weten hoe dat er dan uit ziet? U vindt hier een simulatie:

Of zonder, natuurlijk

Krijgt u liever geen meldingen? U zet de verkeersbordherkenning uit in het menu van R-LINK via Voertuig > Hulp bij het rijden > Instellingen waarschuwing snelheid. Natuurlijk kiest u zelf of u dit in- of uitgeschakeld wil hebben. Maar wij raden u natuurlijk aan om het altijd aan te zetten. Een extra oogje in het zeil kan nooit kwaad. Toch?

Opgelet!

Verkeersbordherkenning is een hulpmiddel en zal nooit zo goed getraind zijn in het herkennen van alle diverse situaties als uzelf. U zal dus uw snelheid altijd aan de omstandigheden moeten aanpassen, of uw systeem dit nu aangeeft of niet. Zelf blijven opletten is en blijft de boodschap.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.