My Renault

Bestemming: Kopenhagen

Zin om even andere lucht op te snuiven? Maak het u gemakkelijk in uw Renault en ga op ontdekkingsreis naar Kopenhagen! De Deense hoofdstad en thuisbasis van Hans-Christian Andersen en zijn kleine zeemeermin is gebouwd op twee eilanden heeft heel wat contrasterende verrassingen voor u in petto: moderne architectuur versus koninklijke paleizen, kalmte en rust versus een bruisend nachtleven ...

Metropool op mensenmaat

Kopenhagen is een stad die op alle vlakken verrast. Denemarken heeft een van de oudste koningshuizen ter wereld en nergens komt dat meer tot uiting dan in de hoofdstad; Kopenhagen is volgebouwd met paleizen en kastelen. Maar deze metropool op mensenmaat is ook erg vooruitstrevend. Moderne architectuur, vernieuwende restaurants, een bruisend cultureel leven ... Neem bij aankomst meteen de levensstijl van de Denen aan en ga op ontdekkingsreis naar de mysteries van Kopenhagen.

0

Laat uw kinderen wegdromen

De Tivoli Tuinen werd geopend in 1843 en is een must-see bij een bezoek aan Kopenhagen. Daarom is het ook de meest bezochte plek van Denemarken. Attracties, shows, concerten, mimespelers, restaurants ...

1

Een uitstapje met de boot

Een bezoek aan Kopenhagen is nooit helemaal af zonder een boottochtje op de kanalen. U ontdekt de stad op een heel andere manier en u krijgt de kans om de vele monumenten te bewonderen, zoals de opera, Nyhavn, Christiansborg, Amalienborg en … de kleine zeemeermin!

2

Experimentarium

Als u een namiddag wilt ontsnappen aan het soms regenachtige weer, trek dan naar het Experimentarium, een speels, interactief museum voor groot en klein. Aan de hand van leuke experimenten maakt u kennis met natuurkunde, wiskunde en paleontologie.

3

Ontdek de stad in de stad

Christiania is een zelfverklaarde enclave midden in het centrum van Kopenhagen. Dit is de plek waar het culturele leven bloeit. Denk aan kunstenaarsateliers, biologische en vegetarische restaurants, concert- en theaterzalen ... Opgelet: softdrugs-dealers staan op elke straathoek.

4

Verken de koninklijke paleizen

Volg het spoor van de koninklijke familie en ontdek twee prachtige kastelen: Amalienborg, wat nu een gedeelte van het parlement onderbrengt, en Christiansborg. In Amalienborg mag u de aflossing van de wacht zeker niet missen.

5

Een bezoek aan de dieren

De dierentuin van Kopenhagen werd opgericht in 1859 en is een van de oudste van Europa. U kunt er meer dan 3.000 dieren van bijna 300 verschillende soorten bewonderen. Binnen kunnen de kids spelen met geiten en konijnen van de grootste Europese kinderboerderij.

6

Een veilige haven

Wie aan Kopenhagen denkt, denkt ook altijd aan Nyhavn. Deze typische haven met de schattige huisjes in bonte kleuren heeft tal van hippe restaurants en cafés. Het is ook het vertrekpunt van veel boottochten.

7

Met het hoofd in de ... Sterren

De Rundetårn (ronde toren) is de oudste nog werkende sterrenwacht van Europa en zet zijn deuren open voor amateurastronomen en toeristen. U kunt er niet alleen de sterren bekijken, maar u krijgt er ook een adembenemend uitzicht over de stad.

8

De scandinavische gastronomie

De Scandinavische gastronomie heeft de wind in de zeilen. Kopenhagen is daarbij het speerpunt met Noma dat in 2010, 2011, 2012 en 2014 werd verkozen tot het beste restaurant ter wereld. Het restaurant heeft maar 12 tafels (en 30 koks!) en is vrij duur. Niets voor u? Probeer dan HöstGeranium of Morgenstedet die al even hip zijn, maar waar de prijzen een stuk lager liggen.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.