My Renault

De conceptcar

Renault Symbioz

Op 12 september (tijdens de autoshow van Frankfurt) stelde Renault zijn nieuwste conceptcar voor aan het grote publiek: SYMBIOZ. Die laat zien hoe zelfrijdende, elektrische en connected auto’s er in de toekomst uitzien, maar lanceert ook nog een ander revolutionair concept: deze auto wordt één met uw woning.

Een logische evolutie

Thierry Bolloré, Chief Competitive Officer van de Renault Groep: “Hoe we onze voertuigen gebruiken, blijft continu in ontwikkeling.
We rijden niet alleen meer van punt A naar punt B. Onze auto is een interactieve en gepersonaliseerde omgeving geworden, die de passagiers verbindt met andere voertuigen, personen en voorwerpen in de omgeving.”

In de nabije toekomst kunnen auto’s ook communiceren met aangesloten woningen, steden, andere auto’s en infrastructuren. De auto wordt dan niet alleen veiliger, maar door het zelfrijdende karakter kunnen alle inzittenden de tijd onderweg op dezelfde manier besteden als thuis.

Symbioz, het verlengstuk van uw woning

In de Renault SYMBIOZ worden de verlichting, temperatuur en muziek afgesteld op uw thuissituatie. En waarom zou u een mooie auto wegstoppen in een donkere garage? Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design (en Nederlander!) ontwierp daarom een bijpassend huis. Op het moment dat de auto in huis geparkeerd wordt, wordt de SYMBIOZ een extra mobiele kamer. Bovendien delen ze de energie binnenshuis. Zo kan de batterij van de auto, wanneer er geen ritjes gepland zijn, ook het huis van stroom voorzien. Andersom wordt bij een weekendje weg de auto opgeladen met energie die anders voor de verwarming thuis gebruikt zou worden.

100% elektrisch ... en nog zoveel meer

Natuurlijk is de futuristische SYMBIOZ elektrisch aangedreven. En hoe: door zijn twee (100% elektrische) motoren heeft de auto een actieradius van 500 km, gaat hij binnen zes seconden van 0 naar 100 km/u en kan hij in 20 minuten tot 80% worden opgeladen.

In de toekomst kunnen we menselijke fouten op de weg helemaal elimineren . In de autonome ‘Mind Off’-modus wordt het stuur ingetrokken, de pedalen 15 cm verlaagd en kunnen de voorstoelen zelfs omgedraaid worden. Zo kan de chauffeur zich ontspannen, met zijn passagiers praten of rustig een boekje lezen.

Meer Lezen?

Wie niet genoeg kan krijgen van de Renault SYMBIOZ, vindt hier nog vijf extra weetjes over de splinternieuwe conceptcar!

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.