My Renault

Rijden met laagstaande zon

Verblind worden door de zon is vervelend en in de auto bovendien nog gevaarlijk ook. Met deze 4 tips gaat u -zelfs bij een laagstaande zon- veilig de weg op.

Draag de juiste zonnebril

Als de zon zelfs onder uw zonneklep door schijnt, kan een goede zonnebril uitkomst bieden. Gepolariseerde glazen nemen schitteringen weg (bijvoorbeeld van andere auto’s of het asfalt) en zorgen zo voor een beter zicht.

Denk aan uw ruiten

Bij een laagstaande zon veroorzaakt elke streep, vlek of kras op uw ruit voor minder zicht. Zorg dus ten eerste dat u uw ruiten zowel vanbinnen als van buiten schoon zijn, en laat sterretjes of beschadigingen meteen repareren. Het repareren van een ster in uw ruit is gratis voor MyRenault+ leden*.

Anticipeer op ander verkeer

Wellicht overduidelijk, maar houd afstand en pas uw snelheid aan. Zo geeft u uzelf meer tijd om te reageren op onverwachte manoeuvres van andere weggebruikers.

Gebruik uw dimlichten

Staat de zon laag en heeft u hem in de rug? Gebruik dan uw dimlichten; hiermee verhoogt u de zichtbaarheid naar tegemoetkomend verkeer.

* Ruitreparatie My Renault+: Reparatie van een sterretje in uw voorruit. Een sterreparatie wordt gratis uitgevoerd ongeacht of de auto voor glas is verzekerd. Alle wel verzekerde sterreparaties worden ingediend bij de verzekeringsmaatschappij waarbij de auto is verzekerd. Een gratis sterreparatie valt alleen onder My Renault+ indien bij het aanbieden van de auto de groene kaart wordt overlegd, dus ook indien de auto niet voor glas is verzekerd.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.