My Renault

Carlos Sainz: nieuwe F1-trots

Eind oktober hebben we Carlos Sainz verwelkomd als nieuwste aanwinst in het Renault Sport Formula One Team. De 24-jarige Spanjaard maakt de overstap van Toro Rosso en blijft onder de hoede van Red Bull.

Dr. Helmut Marko, Red Bull Motorsport Consultant legt uit: “We zijn verheugd om deze overeenkomst aan te gaan zodat Carlos in 2018 voor Renault Sport Formula One Team kan rijden. Hij is een enorm talent en de overstap zal Carlos nieuwe uitdagingen bieden. We zullen zijn vooruitgang van dichtbij volgen, aangezien hij nog wel deel blijft uitmaken van de Red Bull familie. Dit is een fantastische ontwikkeling voor zowel Carlos als Renault!”

“Ik voel me prima bij Renault,” aldus de Spanjaard. “Ze hebben vanaf dag één gezorgd dat ik me er thuis voelde en ze hebben me enorm goed geholpen om me aan te passen aan de auto en het team. Dat kwam allemaal samen met mijn motivatie en de wil om vooruit te komen.”

Dat hij nu een duo vormt met Nico Hülkenberg is iets waar Carlos Sainz erg naar heeft uitgekeken. En het heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd. Het talent staat op dit moment op een 9e plaats in het algemeen klassement met 54 punten, mede door zijn schitterende 7e plaats in de GP van Amerika. Welkom Carlos!

² ²

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.