My Renault

Liverpool: Beatles en meer

In Op Weg ontdekken we de mooiste steden van Noord-Engeland. Nadat we je de vorige keer tips hebben gegeven over Manchester is het dit keer de beurt aan Liverpool: de geboorteplaats van ‘The Fab Four’. Maar het heeft nog zoveel meer te bieden dan alleen de Beatles!

De mooiste stad ter wereld …

… aldus de ‘Liverpudlians’ zelf. Liverpool heeft meer parken dan Parijs! En het heeft na London het grootste aantal musea en galeries in het hele Verenigd Koninkrijk. Voorlopig zijn het vooral de ‘Scousers’ die dit over zichzelf roepen, want de stad kampt met een imagoprobleem. Zo zouden er vooral relschoppers en stakende arbeiders wonen; een beeld wat ze zelf grondig beu zijn. Hoog tijd dus om met eigen ogen te bekijken wat voor moois het ondergewaardeerde Liverpool voor ons in petto heeft!

0

The Beatles Story van alle kanten

Natuurlijk kan en mag u Liverpool niet bezoeken zonder stil te staan bij hun bekendste (ex-) inwoners. Hoe John en Paul ooit begonnen als ‘the Quarrymen’, over hoe ze met George en Ringo uitgroeiden tot wereldsterren, tot aan de uiteindelijke solocarrière of het overlijden: The Beatles Story in the Albert Docks neemt u mee in de hele geschiedenis van The Beatles. Met exclusieve interviews, foto’s, audio én originele voorwerpen is dit een niet te missen eerste stop in de reis naar Liverpool. Voor wie niet genoeg kan krijgen is er ook de Magical Mystery Tour: een busrit die je onder andere langs Penny Lane, Strawberry Field en het graf van Eleanor Rigby voert.

Meer info

1

Een tour door Anfield Stadion

Een bezoek aan Liverpool is niet compleet zonder een stadiontour van Anfield, het thuis van Liverpool FC. Niet alleen kunt u tours boeken met een gids die met typische Engelse humor alles vertellen over de club en het gebouw, maar ook kunt u een Q&A aanvragen met één van de voetbalsterren van weleer. Doen!

Meer info

2

Geheime drankjes in Ex-Directory

Bellen om te reserveren, vlak voor je binnenkomt bevestigen en vervolgens een heerlijke avond vol lekkere cocktails: klinkt simpel, tot u over Ex-Directory leert. Van dezelfde organisatie als The Washhouse in Manchester: dit keer moet u een aftandse telefooncel zoeken, de telefoon oppikken en de reservering bevestigen. Dan wordt u binnengelaten in een unieke ondergrondse cocktailbar. Het enige moeilijke? Het telefoonnummer om te reserveren én het adres van de telefooncel uitzoeken!

Meer info

3

Cultuur snuiven in St Luke

Deze kerk heeft de passende bijnaam ‘The Bombed Out Church’. In de Tweede Wereldoorlog werd de kerk uit 1831 verwoest en brandde hij volledig uit. Er werd besloten de kerk zo te laten om ons eraan te herinneren welke verschrikking WO2 heeft aangericht. In 2006 stond de stad het voor het eerst toe om een theatervoorstelling binnenin de kerk door te laten gaan, tegenwoordig is de kerk een plek voor concerten, tentoonstellingen, workshops en nog veel meer. Uniek om bij te wonen en een echte aanrader. Enig nadeel? Omdat de kerk geen dak heeft, kan slecht weer wel eens roet in het eten gooien.

Meer info

4

Star Wars achterna in Spaceport

Star Wars-fans opgelet! Want in Liverpool staat de grootste privécollectie van Star Wars-memorabilia. Spaceport is een uit de hand gelopen hobby die inmiddels is uitgegroeid tot een leuke plek waar kinderen (en hun ouders) spelenderwijs over het heelal en ons sterrenstelsel leren. Ook te boeken in combinatie met een ferrytocht die een uniek uitzicht over Liverpool biedt.

Meer info

5

Griezelen in Shiverpool

Leuk door de naam alleen al: Shiverpool is een stadstour met een extreem griezelige twist. U leert de engste feitjes over de stad en wordt ondertussen de stuipen op het lijf gejaagd door acteurs onderweg. Deze tour sleepte al terecht meerdere internationale prijzen in de wacht.

Meer info

6

Je ogen uitkijken in Riba North

Dit centrum is afgelopen zomer geopend met als doel om mensen bewust te maken van de enorme impact die architectuur op ons leven heeft. Klinkt wat stijfjes, is het niet: een prachtig gebouw met interessante tentoonstellingen. Riba North organiseert ook wandeltochten, waarbij het verleden, heden en de toekomst van de stad wordt uitgelegd aan de hand van verschillende architectonische hoogstandjes die de stad te bieden heeft.

Meer info

7

Het Slavernijmuseum

Indrukwekkend museum over slavernij die de impact uitlegt die de vroegere slavenhandel nog steeds op onze leefwereld heeft. De ligging spreekt ook tot de verbeelding. Hier aan de Albert Dock, is waar vroeger de slavernijschepen aanmeerden voor reparaties.

Meer info

8

Indrukwekkende Liverpool Cathedral

Prachtige kathedraal, adembenemend zowel vanbuiten als vanbinnen én gratis te bezichtigen. Voor een kleine toeslag kunt u ook de toren beklimmen: dat is een echte aanrader door de geweldige uitzichten over Liverpool. Echte waaghalzen bezoeken hem in augustus: dan kan u op twee data zelfs abseilen van de toren!

Meer info

9

High tea bij Oh Me Oh My

Een prachtig theehuis in een statig gebouw en zeker de moeite waard voor het uitzicht, de lekkere thee en ook de muziek, die u naar de jaren ’50 terugbrengt . Goedkoop is het niet. Als het weer meezit, kun je ’s zomers naar de rooftop bar van dezelfde eigenaars: Goodness Gracious heeft dagelijks wisselende openingstijden dus het is een goed idee om van tevoren even te bellen.

Meer info

--> -->

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.