My Renault

Nieuwe conceptcar EZ-GO

Tijdens de afgelopen autobeurs van Genève werd Renault EZ-GO onthuld en die trok meteen alle aandacht. Niet meer dan logisch, toch? Want naast zijn looks die recht uit 2050 lijken te komen, staat deze elektrische en zelfrijdende 'robocar' ook garant voor een heuse revolutie op het vlak van mobiliteit. Omdat de stadscentra steeds slimmer en meer verbonden worden, is er nood aan een voertuig dat alle gebruikers door de stad kan loodsen. EZ-GO is dan ook eerst en vooral een multifunctionele autodeelservice.

De toekomst in mobiliteit voor iedereen

Met Renault Symbioz-conceptcar deelde Renault al zijn visie op de individuele mobiliteit van morgen: elektrisch, zelfrijdend, onderling verbonden én in harmonie met de stad en thuis. Renault EZ-GO bouwt daarop verder, maar boort een compleet ander facet van de mobiliteit van de toekomst aan.

Net zoals Symbioz is ook dit een elektrisch en verbonden voertuig, maar dan wel voor gedeelde mobiliteit. Daardoor kan iedereen deze auto apart, met het hele gezin of met een groep vrienden gebruiken, of samen met andere gebruikers een bepaald traject afleggen.

Een voorbeeld?

Een groepje toeristen wil het ene monument na het andere gaan bezichtigen of een groep vrienden wil op kroegentocht zonder dat er iemand achter het stuur hoeft ... In deze gevallen is er maar één oplossing: een EZ-GO lenen om bijzonder comfortabel en veilig te reizen. Bovendien past het design perfect in een stedelijke omgeving en wordt ook het milieu gespaard. Zelfs de standplaatsen worden harmonieus geïntegreerd in de stad en vormen een groen rustpunt te midden van alle drukte.

EZ-GO? Easy Life!

Sinds jaar en dag probeert Renault niet alleen uw rijervaring te verbeteren, maar ook uw leven. Instappen in deze conceptcar, het voertuig bedienen, het comfort in de auto ... Niets werd aan het toeval overgelaten. Zo kunt u hem bijvoorbeeld bedienen met een app of vanaf de displays aan de standplaatsen.

Door de grote deuropening vooraan kan iedereen comfortabel zitten, ook mensen met een rollator of rolstoel. Dankzij het platform komt EZ-GO op dezelfde hoogte als de stoep te liggen. Passagiers nemen plaats in een U-vorm, waardoor iedereen met elkaar in gesprek kan. Op het grote scherm voor de deur verschijnt dan weer belangrijke informatie over het traject.

EZ-GO is veel meer dan zomaar een auto. Het is een heuse leefruimte waarin passagiers gewoon een boek kunnen lezen, kunnen werken of nieuwe mensen kunnen leren kennen!

Ontdek hier meer foto's

De toekomst staat voor de deur

Dit klinkt als toekomstmuziek, maar het wordt sneller werkelijkheid dan u denkt. Dit project was meer dan alleen een stijloefening, het is een voorbode van de vele projecten die Renault wil opstarten. Zo zullen er al commerciële, zelfrijdende robotauto's beschikbaar zijn in 2022 in het kader van Drive The Future.

--> -->

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.