My Renault

Beleef de Z.E. conceptstore!

Onlangs opende in het prachtige Stockholm de eerste Renault Electric Vehicle Experience Center. Een conceptstore die volledig in het teken staat van 100% elektrische auto’s. Naast een kennismaking met de elektrische voertuigen van Renault worden bezoekers op een interactieve manier geïnformeerd over alle aspecten van elektrische mobiliteit. Aan het einde kunnen ze een persoonlijke configuratie maken.

Nieuwe mobiliteit

De conceptstore opende op vrijdag 16 februari 2018 en is de eerste in zijn soort. “We zijn verheugd met deze nieuwe ruimte waar we met het grote publiek kunnen praten, informeren en ervaringen rond elektrische mobiliteit kunnen uitwisselen. Kiezen voor een elektrische auto is immers niet gewoon kiezen voor een ander model: het is een heel nieuwe manier om de mobiliteit te benaderen.” alsdus Gilles Normand, Directeur Elektrische Voertuigen bij de Renault-groep.

Van infozone tot testparcours

De conceptstore is opgesplitst in verschillende zones: behalve de elektrische auto’s, zijn er ook zones die informatie geven over de infrastructuur en oplaadmogelijkheden, de lokale wetgeving en subsidies en de services met betrekking tot de elektrische Renaults. Ook is er een ontmoetings- en gesprekszone. Bezoekers kunnen direct een auto testen om het elektrisch rijden te ervaren. Tot slot kunnen ze er uiteraard hun elektrische auto bestellen.

Om te beantwoorden aan de verwachtingen van bestuurders met een voorliefde voor nieuwe technologieën, biedt het Experience Center een groot digitaal gedeelte met een veelheid aan informatie aan. Elke bezoeker kan met behulp van de exclusieve configurator een elektrische auto op maat samenstellen.

Kiezen voor een elektrische auto is niet gewoon kiezen voor een ander model: het is een heel nieuwe manier om de mobiliteit te benaderen.

Gilles Normand

Koploper Zweden

De conceptstore opende in een van de grootse winkelcentra van Zweden, Täby aan de rand van Stockholm. “De stad stond bovenaan ons verlanglijstje vanwege de snelle groei van de Zweedse markt voor elektrische wagens en de inspanningen die de Zweedse regering levert om deze technologie te promoten.” besluit Zakaria Zeghari, Directeur Ontwikkeling van het Commerciële Renault-net in Europa.

Met deze eerste doorslaggevende stap bestudeert Renault de mogelijkheid om dit format ook in andere Europese steden te implementeren. Wie weet binnenkort ook in ons land?

--> -->

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.