My Renault

Porto Santo, een Smart Island

Groupe Renault en energieleverancier Empresa de Electricitade da Madeira (EEM) vormen het Portugese eiland Porto Santo om tot een eerste ‘Smart Island’. Samen werken we aan de realisatie van een slim elektrisch ecosysteem dat de energietransitie van het eiland ondersteunt.

Wat is een ‘Smart Island’?

De lokale regering heeft onder de noemer ‘Sustainable Porto Santo – Smart Fossil Free Island’ een duurzaamheidsprogramma uitgerold om het gebruik van hernieuwbare energie te stimuleren en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terug te dringen. Groupe Renault is – gedurende het achttien maanden durende project – gekozen als mobiliteitspartner door EEM, verantwoordelijk voor de energie en de veertig smartcharging oplaadpunten op het eiland.

Groupe Renault levert twintig volledig elektrische auto’s (Renault ZOE’s en Renault Kangoo Z.E.’s) zodat enkele inwoners van Porto Santo hun dagelijkse ritjes elektrisch kunnen maken. Behalve dat deze auto’s slim worden opgeladen met zon- en windenergie, leveren ze ook energie terug aan het elektriciteitsnet tijdens piekuren (V2G). Zodoende fungeren de elektrische Renault-modellen ook als energiebuffer voor groene stroom.

Second-life batterijen

Voor de opslag van hernieuwbare zon- en windenergie die lokaal wordt opgewekt, zet Groupe Renault ook batterijen in die uit gebruikte elektrische auto’s komen. Bijvoorbeeld in opslagunits in een woning of bedrijf, of zelfs bij oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het is voor het eerst dat Groupe Renault de second-life batterijen in een werkend ecosysteem in de praktijk toepast.

Groupe Renault werkt aan de toekomst

De betrokkenheid bij het project op Porto Santo is opnieuw het bewijs dat Groupe Renault – marktleider in het Europese segment van elektrische auto’s – verder gaat dan zijn rol als autofabrikant en bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame ecosystemen.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.