My Renault

Trip down memory lane

Zoals altijd vond ook de veertiende editie van het Concours d’Élégance plaats op een koninklijke locatie: Paleis het Loo in Apeldoorn. Elke editie komen autoliefhebbers van heinde en verre naar dit autofeest om klassieke modellen te bewonderen en een kijkje te nemen in de toekomst van het autorijden.

De zon scheen het laatste weekend van juni volop dus alle auto’s van onder andere Renault hadden volop de kans om te stralen en zich van hun beste kant te laten zien. Renault liet tijdens het Concours d’Élégance 120 jaar Easy Life zien. Modellen die het dagelijks leven net iets aangenamer en leuker maken. Zo was de Renault Type B uit 1899 te aanschouwen, naar verluidt de eerste auto met een volledig gesloten bestuurderspositie. Ook de Renault 8 en de Renault 16 – die wordt beschouwd als de eerste hatchback in de middenklasse – waren te bewonderen.

Andere Renault-klassiekers waren onder meer de Vivaquatre, de NN, de spectaculaire Town Car uit 1905 en de bijzondere Étoile Filante met gasturbinemotor. Ook maakte de R.S. 2027 Vision zijn opwachting, die bezoekers een kijkje in de toekomst van de Formule 1 gaf.

Bekijk hier het videoverslag

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.