My Renault

Wunderbar Keulen

Keulen kent vele kanten. Om de Dom kunt u niet heen, maar er is nog zoveel meer te zien en te beleven. Denk aan historische gebouwen, moderne architectuur, sfeervolle restaurantjes en hippe boetiekjes.

De tien kanten van Keulen

Al wandelend of fietsend ontdekt u het vele moois dat Keulen te bieden heeft. Wat u zeker niet mag missen? De kleurrijke street art in de industriewijk Ehrenfeld en een glas authentiek Keuls bier in het buurtcafé.

0

Wandelen door Altstadt

Met deze uitgebreide wandeling door stadskern de Altstadt leert u zowel de historische als moderne kant van Keulen kennen. U loopt via de imposante Dom langs de felgekleurde koopmanswoningen langs de Rijn, door smalle oude straatjes, langs een Romeinse toren uit het jaar vijftig na Christus naar het EL-DE haus, het voormalig hoofdkwartier van de Gestapo.

1

Moderne architectuur

In een van de jongste wijken Rheinauhafen, ten zuiden van Altstadt, ligt een hypermodern werk- en recreatiegebied met prachtige architectuur. Deze voormalige haven aan de Rijn is zeker een bezoekje waard. Niet alleen om de zestig meter hoge ‘kraanhuizen’ maar ook om de gezellige cafés, restaurants en het uitzicht over de Rijn.

2

Uitzicht? Wunderbar!

Een aantal hoge gebouwen in Keulen biedt een prachtig uitzicht over de stad, waaronder de 157 meter hoge Dom. Het uitzicht van KölnTriangle is veruit de mooiste, een 103 meter hoog kantoorpand met observatieplatform aan de overkant van de rivier, want de aanblik op de gehele Dom is kortweg wunderbar. Een restaurant met uitzicht over Keulen vanaf de dertigste verdieping is Osman30.

3

Shoppen in een hippe wijk

Fashionista’s en modeliefhebbers gaan shoppen in het Belgisch Kwartier. In deze hippe wijk vindt u chique boetieks, unieke artshops en aparte modewinkeltjes. Aan het populaire Brüsselse Plein luncht u geheel in vintagestijl bij Hallmackenreuther. Kijk niet raar op als u ook straten tegenkomt die vernoemd zijn naar Nederlandse steden, zoals Maastrichter Straße en Utrechter Straße.

4

De meest
fietsvriendelijke stad

Keulen is de meest fietsvriendelijke stad van Duitsland, er zijn brede fietspaden en de automobilisten zijn gewend aan fietsers. U kunt goedkoop een fiets huren of boek een highlights fietstour door het centrum. In drie uur tijd laat een gids u de highlights van de stad zien. Een efficiënte en sportieve manier om een grote stad te verkennen!

5

Kroegentocht op z’n Kölsch

Keulen heeft een rijk nachtleven en geweldige biercultuur. Met een georganiseerde kroegentocht komt u bij de gezelligste bars waar u mensen uit de hele wereld ontmoet. Vergeet hier niet het typische, ambachtelijk gebrouwen, Keulse bier ‘Kölsch’ te proeven.

6

Kunst kijken

In de oude industriewijk Ehrenfeld halen kunstliefhebbers hun hart op. Deze wijk is zo schitterend met street art versierd dat het hier zelfs op de meest druilerige dag kleurrijk is. De belangrijkste verzameling street art vindt u rond het station, met een van de meest bijzondere stukken onder het spoorwegviaduct. Kijkt u liever naar Picasso, Warhol en Lichtenstein? Dan bent u bij het Ludwig Museum op het juiste adres.

7

Niet te missen: de Dom

De Dom van Keulen is de meest favoriete bezienswaardigheid van Duitsland. Het is een geliefde plek voor toeristen, kunstliefhebbers en bedevaartgangers. Ondanks zware beschadigingen tijdens de wereldoorlogen bleven tal van kostbare stukken behouden, waaronder Romaanse relikwieën als de beenderen van de Drie Koningen. De Dom staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

8

Eau de cologne

Keulen nooit meer vergeten? Een flesje Keuls water (Eau de Cologne) is het perfecte souvenirtje. Parfum 4711 (Echt Kölnisch Wasser) herbergt geuren van onder andere bergamot, pompelmoes, sinaasappel, citroen, sukadevrucht en limoen. Leer meer over de bijzondere geschiedenis van Eau de Cologne in het parfumhuis.

9

Flora en fauna

Genieten van prachtige planten en bloemen kunt u in de botanische tuinen Flora und Botanischer Garten. De tuinen zijn vanwege hun ligging goed te combineren met de Kölner Zoo. Deze dierentuin, met wel zevenhonderd diersoorten, heeft verschillende afdelingen waaronder een regenwoudhal en een aquarium.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.