My Renault

Podcasts voor onderweg

Bent u op vakantie die onverstaanbare buitenlandse radio ook zo zat? My Renault helpt u met een kleine selectie populaire podcasts graag op weg in podcastland. Voor oneindig veel luisterplezier, voor jong én oud.

Wat is een podcast?

Een podcast is een audiobestand dat u direct vanaf een website kunt streamen, of kunt downloaden zodat u het ook later zonder werkende internetverbinding kunt luisteren. De meeste podcasts kunt u streamen via bijvoorbeeld Spotify, SoundCloud of iTunes. Meestal zijn de podcasts gratis, maar niet altijd.

Echt Gebeurd

Zolang mensen kunnen praten, vertellen ze elkaar verhalen. In die zin is Echt Gebeurd verre van nieuw. Wel nieuw is dat we, omringd door tv, telefoon, radio en internet, niet meer gewend zijn om gewoon te luisteren naar iemand die een verhaal vertelt over wat ze zelf hebben meegemaakt. Een verhaal van een politieman tijdens de kroningsrellen, maar ook van een jongen die tegen wil en dank hoog op de lijst van een politieke partij terecht kwam.

De moord op Patrick

Op tweede kerstdag 2002 wordt een zesendertigjarige tennisleraar ’s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Twintig rechercheurs werkten aan de zaak maar vijftien jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. In een serie van drie afleveringen duikt Sanne Boer in de zaak en ontdekt dat niets is wat het lijkt. In de eerste aflevering vertelt Patricks broer voor het eerst zijn kant van het verhaal.

Sterk water

Sterk water is een zesdelige podcastserie met verhalen van en over Terschelling. Verhalen die u raken en verwonderen. In aflevering 1 beleeft Cobie een ouderwets sprookje en vindt haar ware liefde – de Engelse Peter – via flessenpost. Een verhaal over de aantrekkingskracht van het eiland, het verdriet over een verloren dierbare en de kracht van liefde. Deze en vijf andere verhalen hoort u in Sterk water.

F1: Beyond The Grid

Een gloednieuwe podcast met grootse verhalen, bijzondere ‘insights’ en grappige anekdotes uit de wereld van F1. Autosportjournalist Tom Clarkson neemt u mee in persoonlijke gesprekken met de bekendste namen van de F1: van de beste coureurs tot teambazen tot aan legendarische namen uit de geschiedenis van F1. In aflevering 1 bijt Lewis Hamilton het spits af.

TechSnacks

Techjournalist Raymon Mens en Podcaster Maarten van Woerkom bespreken in veertig minuten een divers scala aan tech-onderwerpen: nieuws, actualiteiten, series, apps en games. Of zoals de heren zelf zeggen: de enige techpodcast in snackformaat! In de zomermaanden is er om de zondag een langere aflevering waarbij een gast de onderwerpen uitzoekt: het TechSnacks Zomerdiner!

De Dag

Heeft u geen tijd om live naar de radio te luisteren of mist u het NOS Acht Uur Journaal? ‘De Dag’ van NPO Radio 1 vat voor u het nieuws van de dag samen. Onder leiding van NOS-presentator Jurgen van den Berg krijgt u elke werkdag een nieuwspodcast met tekst en uitleg van journalisten en verdiepende verhalen.

Voor de kleintjes: 1-Minuutjes

1-Minuutjes zijn audioverhalen van krap zestig seconden, gemaakt voor en door kinderen. Ontroerende verhalen van leeftijdsgenootjes, om andere kinderen te vermaken en te verrassen. De stukjes gaan over hoe het is om applaus van een hele zaal te krijgen of wat je moet doen als je een geest ontmoet.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.