My Renault

Heerlijk Hannover

Denk je bij een citytrip niet meteen aan Hannover?
Je bent waarschijnlijk niet de enige. Tijd om daar verandering in te brengen!

9 x Hannover groen en doen

Het in de deelstaat Nedersaksen gelegen Hannover wordt omgeven door natuur. Maar niet alleen in de omgeving is het groen, ook in de stad zelf hoef je niet ver te zoeken naar parken, tuinen of meren. Met daarnaast imposante architectuur, hippe wijken en dito cafés en restaurants is Hannover een perfecte uitvalsbasis voor een weekendje weg.

0

Majestueuze tuinen

Eén van de pronkstukken van Hannover is zonder meer de Herrenhäuser Gärten. Eén van de vier tuinen van het complex, de Grote Tuin, is een prachtig staaltje barokke stijl. De mooi vormgegeven tuin met fonteinen is ideaal om een middagje doorheen te wandelen. Doe als de inwoners van Hannover: haal wat hapjes en drankjes bij de supermarkt en spendeer de dag in groene weelde. Of geniet van een lokaal gebrouwen Herrenhäusen biertje.

1

De hoogte in

Het Neues Rathaus is een bezoekje meer dan waard. Hoewel het gebouw de naam ‘het nieuwe stadhuis’ draagt, lijkt het meer op een historisch kasteel. Het gebouw is imposant aan de binnenkant, maar wat je absoluut moet doen is de diagonale lift nemen naar de top. Vanaf daar heb je een adembenemend uitzicht over het groene Hannover. Bij mooi weer is zelfs het Harz-gebergte te zien. Groen overal waar je kijkt.

2

Shoppen én kunst kijken

Elke zaterdag kunnen koopjesjagers hun hart ophalen bij de vlooienmarkt in de oude stad. Deze oudste vlooienmarkt van Duitsland is ook erg geliefd vanwege de locatie: te midden van de kleurrijke Nana-beelden van kunstenares Niki de Saint Phalle. Men moest aanvankelijk wel even wennen aan deze volumineuze vrouwensculpturen, maar inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld en volledig omarmd door de inwoners van Hannover.

3

Waterplezier

Een andere groene parel die Hannover rijk is, is het kunstmatige meer Maschsee. Dit meer ligt midden in de stad en is een toevluchtsoord voor iedereen die wil genieten van een groene omgeving. De inwoners van Hannover zijn er te vinden voor een wandeling langs de bedding, een kanotochtje, een rondje skaten of zelfs een boottocht op het meer.

4

Hippe wijk

Linden is één van de meest levendige wijken in Hannover. Hier wonen veel studenten en kunstenaars en ook ‘locals’ uit andere delen van de stad brengen graag een bezoekje aan deze wijk. Je vindt er fijne restaurants, de beste koffietentjes, kleurrijke streetart en veel boetiekjes waar je je shophonger gemakkelijk kunt stillen.

5

Middagje gebouwen kijken

Herrenhäuser Gärten, het nieuwe stadhuis, het Sprengel Museum zijn natuurlijk architectonische hoogstandjes. Maar er is in Hannover meer te vinden voor de architectuurliefhebber. Bijvoorbeeld het Gehry-gebouw, een perfect voorbeeld van de kenmerkende stijl van de beroemde architect Frank Gehry. Of het Anzeiger-Hochhaus, de eerste hoogbouw in Duitsland die wonder boven wonder de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Of het oude stadhuis, waarvan de bouw meer dan honderd jaar duurde.

6

Walk the red line

Het wordt je als bezoeker wel erg gemakkelijk gemaakt om de belangrijke bezienswaardigheden van Hannover af te vinken. Volg de rode streep op de grond en je wordt geleid langs 36 verschillende interessante en historische gebouwen. Voor 3 euro kun je een brochure bestellen die informatie geeft over de plekken en de geschiedenis van Hannover.

7

Kunst aan de waterkant

Vanaf de Maschsee wandel je zo naar het Sprengel Museum. Dit museum herbergt een schat aan 20e- en 21e-eeuwse kunst. Ook het gebouw zelf is bewonderenswaardig. De naam heeft het museum overigens te danken aan Bernhard Sprengel, een chocoladefabrikant die zijn privécollectie kunst doneerde aan de stad Hannover.

8

Prosit!

Een bezoek aan een Duitse stad is eigenlijk niet compleet zonder een biertje te hebben gedronken in een Biergarten. Gelukkig heeft Hannover er vele. Een van grootste en meest populaire is Lister Turm aan de rand van het stadspark Eilenriede. Verscholen tussen de bomen en in de tuin van een prachtig Jugendstill-gebouw geniet je hier van een heerlijk Duits biertje.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.