My Renault

Nieuwe trofee
voor de Renault Sport-lijn

Met deze nieuwe aanwinst is de Trophy-familie weer een paradepaardje rijker. Meer technologie en verbeterde performance kenmerken de nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy. Hij is voorzien van een volledig geoptimaliseerde 1,8-liter turbomotor met een toegenomen output van 300 pk, 220 kW en 420 Nm. De verbeterde prestaties zijn vooral te danken aan de toepassing van baanbrekende technieken, zoals de turbocompressor en het uitlaatsysteem. De motor is te combineren met een handbediende zes versnellingsbak of automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. De Renault Mégane R.S. Trophy is eind 2018 leverbaar. Prijzen worden later bekend gemaakt.

1,8-liter
turbomotor

300 pk

220 kW

420 Nm

Behalve de nieuwste innovaties van Renault Sport op het gebied van chassis en wielophanging, inclusief 4CONTROL® vierwielbesturing en schokdempers met hydraulische compressiestops, is de nieuwe Mégane R.S. Trophy ook standaard uitgerust met het Cup-chassis met stijvere dempers en een nieuw Torsen® mechanisch limited-slip differentieel. Dat geldt ook voor de gietijzer-aluminium remschijven op de vooras, specifieke 19-inch wielen en high-performance Bridgestone banden die optioneel kunnen worden gecombineerd met nieuwe, exclusieve en nog lichtere wielen.

Bekijk in detail 

Goedgekeurd door Nico Hülkenberg

Niemand minder dan Nico Hülkenberg heeft de nieuwe Renault Mégane R.S. goedgekeurd. “Ik was betrokken bij de ontwikkeling en ben blij dat een nog sportievere versie aan het aanbod is toegevoegd! Alle noviteiten van de auto zorgen voor nog betere prestaties en een intensere beleving. Het toegenomen motorvermogen, de extra grip van de banden en het verbeterde uithoudingsvermogen van de remmen zijn uiteraard positief.”

Ben je benieuwd hoe dat eruit ziet? Kijk hoe Nico Hülkenberg een proefrit maakt in de nieuwe Renault Mégane R.S. en het opneemt tegen een Formule 1-wagen.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.