My Renault

Paris goes electric

Het stadsbestuur van Parijs en Groupe Renault slaan hun handen ineen om de stad Parijs en de regio Île-de-France een stapje duurzamer te maken. Op die manier dragen ze bij aan het terugdringen van de CO₂-uitstoot, maar ook de volksgezondheid, het reisgemak en de toegankelijkheid van de stad hebben baat bij de initiatieven.

Als eerste stap zal Renault Group vanaf september 2018 op commerciële basis elektrische voertuigen aanbieden aan inwoners en bezoekers van Parijs en Île-de-France . Het gaat om voertuigen met een chauffeur die zij kunnen reserveren via de mobiliteitsdienst Marcel. Daarnaast komen er elektrische voertuigen die men kan delen voor korte of langere afstanden. Deze voertuigen zijn 24/7 toegankelijk. Het aanbod omvat de volledig elektrische voertuigen van Groupe Renault: de ZOE, Twizy, Kangoo Z.E. en Master Z.E. Tegen het einde van 2019 is een vloot van tweeduizend elektrische voertuigen beschikbaar.

Als eerste stap zal Renault Group vanaf september 2018 op commerciële basis elektrische voertuigen aanbieden aan inwoners en bezoekers van Parijs en Île-de-France .

Ook wereldwijd

Ook op de lange termijn willen het stadsbestuur en Renault Groupe de ontwikkeling en het gebruik van autonome, elektrisch aangedreven voertuigen stimuleren. Daarom wordt in een volgende fase een werkgroep gestart, waarin grote steden en bedrijven wereldwijd deelnemen. Het doel is samen na te denken over mobiliteitsontwikkelingen en de integratie ervan in de stad. Zo kunnen diverse expertises worden samengebracht en kan de ontwikkeling van nieuwe diensten worden versneld. De werkgroep zal gebruikmaken van de expertise van het C40-netwerk, waarin zo’n honderd steden over de gehele wereld vertegenwoordigd zijn.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.