My Renault

Is het einde van Euro95 nabij?

Om de CO₂-uitstoot terug te dringen en om meer gebruik te maken van hernieuwbare bronnen, gaan steeds meer landen over op een nieuw en duurzamer alternatief voor benzine, namelijk E10. Dit is een mix van 90% benzine en 10% bio-ethanol. Bio-ethanol is een alcohol dat wordt gemaakt door de fermentatie van suiker, mais of tarwe.

In sommige landen kun je al E10 tanken. In Frankrijk bijvoorbeeld wordt E10 op grote schaal aangeboden en is Euro95 nauwelijks meer te verkrijgen. In België is Euro95 sinds januari 2017 vervangen door E10. In Duitsland is al op veel punten E10 te krijgen, maar ook Euro95 komt daar nog uit de benzinepompen. In Nederland zal E10 ook steeds vaker als alternatief worden aangeboden. In eerste instantie zal het in Nederland als extra optie worden geboden en niet als vervanger.

Is je auto geschikt?

Vrijwel alle Renault-modellen vanaf 2004 zijn geschikt voor de nieuwe brandstof E10. Hier hoef je dus niets extra’s voor te doen. Heb je een ouder model, dan kun je gemakkelijk controleren of je auto geschikt is. Kijk daarvoor op www.e10check.nl.

Niet geschikt. Wat nu?

Is je auto niet compatibel? Geen nood. Euro95 zal in veel landen nog blijven bestaan. Ook kun je probleemloos overstappen op Euro98, bijvoorbeeld in België aangezien daar geen Euro95 meer wordt aangeboden.

garage icon
Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met je Renault-dealer.

Mijn dealer 

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.