My Renault

Voor het beste zicht op de weg

Bij regen en sneeuw zijn er gelukkig ruitenwissers die ervoor zorgen dat je goed zicht op de weg houdt. Wel zo veilig. Voor de beste werking moeten ruitenwissers alleen wel goed onderhouden worden. Ruitenwissers kunnen namelijk slijten als je ze gebruikt, maar ook door uv-stralen, vorst of vuil op de weg kan de werking afnemen. Slijtage herken je aan strepen die de wissers achterlaten. Maar ook schokkende bewegingen of een waterwaas die achterblijft kunnen tekenen zijn dat je ruitenwissers aan vervanging toe zijn.

In optimale staat

Het advies is om elk jaar je ruitenwissers te vervangen. Om de wissers echter zo lang mogelijk mee te laten gaan, kun je ze het beste onderhouden door de onderkant met een natte spons of met een beetje ruitenwisservloeistof schoon te maken. Zet daarnaast nooit de wissers aan als de ruit droog is, want dan kan het rubber gaan scheuren. Ben je in de winter bang dat je wissers aan je voorruit plakken? Doe er dan een stukje karton tussen als je ze niet gebruikt.

Voor een superglad resultaat

Naast goedwerkende ruitenwissers, kun je nog iets doen voor het beste zicht op de weg. Behandel je ruiten met RainProtect. Op die manier kunnen regen en sneeuw zich niet hechten aan de ruiten en glijden dus direct naar beneden. RainProtect zorgt er daarnaast ook voor dat de ruitenwissers minder snel slijten.

Rainproject

RainProtect is goedgekeurd door Renault en verkrijgbaar voor €9,95. Benieuwd naar de werking of wil je meer weten? Neem contact op met je Renault-dealer.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.